van der Horst

Canada: RallycrossRX strikt nu ook Patrick Carpentier

Patrick Carpentier - VW Polo RX Supercar Marklund Motorsport
Patrick Carpentier - VW Polo RX Supercar Marklund Motorsport
IMG, de promotor van het WK en EK RallycrossRX gaat door op zijn elan. Het blijft maar supersterren regenen die een volledig kampioenschap of een eenmalige deelname aan hun palmares toevoegen. Naast sterren uit de F1 (Villeneuve, Piquet jr., Winkelhock) WRC (Petter & Henning Solberg, Duval, Loeb, Meeke,..., DTM (Ekström), Drift & X Games (Foust, Block), GT (Sandström) en nog andere toppers uit internationale kampioenschappen, is men er nu in geslaagd om nu een superster uit de Indy Car & Nascar aan het lange rijtje toe te voegen; nl. Patrick Carpentier.
Patrick Carpentier is op het Europese continent misschien minder bekend, maar in de States is de in Canada geboren piloot een echte vedette. Naast vijf zeges en 24 podia in Champ Car en Indy Car was hij ook met succes actief in Nascar. Na zijn officiële stop in 2011 is hij ondermeer actief als TV commentator in Nascar en WorldRX voor Canadian TV channel RDS.
 
Carpentier zal de derde VW Polo RX Supercar in Canada bemannen waarmee Tanner Foust reeds een wedstrijd won en waarmee onze landgenoot François Duval onderweg was in Mettet.

Foto: RallycrossRX



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons