van der Horst

Canada: Ferrari voor Mercedes op eerste trainingsdag

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Leek bij de eerste vrije training voor de GP van Canada alles nog bij het oude te blijven, de beide Mercedes bolides domineerden immers de sessie, dan bracht de tweede vrije training verandering. Daar was het de beurt aan Ferrari om het voortouw te nemen en Charles Leclerc liet de snelste dagtijd noteren met een ronde in 1:12.177. De Monegask bleef zijn teamgenoot bij Ferrari, Sebastian Vettel voor terwijl Valtteri Bottas (Mercedes) de derde tijd klokte. Zowel Lewis Hamilton (Mercedes) als Max Verstappen (Red Bull) gingen in de fout en maakten brokken met als gevolg een zesde tijd voor Hamilton en pas een dertiende tijd voor de Nederlander.
  • Powerkit.shop
Niets nieuws onder de zon bij de eerste vrije training voor de GP van Canada, Lewis Hamilton reed er de snelste tijd in 1:12.767 en ging zijn Finse ploeggenoot, die op het einde te kampen kreeg met een technisch probleem, vooraf met 0.147 seconde. Charles Leclerc klokte de derde tijd voor Max Verstappen en Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) reed zich naar een vijfde tijd voor Carlos Sainz (McLaren) terwijl we Pierre Gasly (Red Bull) pas terug vonden op de dertiende plaats.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
In de tweede sessie nam Ferrari revanche met een snelste chrono voor Leclerc die in de tabellen gevolgd werd door Vettel. Hamilton ging in bocht 8 te ver over de kerbstones en ging achterstevoren de muur in. De Brit kon maar 8 ronden afleggen en strandde op de zesde plaats achter Carlos Sainz en Kevin Magnussen (Haas). Ook Max Verstappen maakte kennis met de fameuze muur van Montreal en kwam niet verder dan de dertiende tijd. De beide Renault en Racing Point reden zich in de top tien met in volgode Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg en Lance Stroll op de plaatsen zeven tot en met tien.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 7 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Canada.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons