van der Horst

Canada: Team Hansen MJP tegen de rest

Timmy & Kevin Hansen - Peugeot 208 WRX
Timmy & Kevin Hansen - Peugeot 208 WRX
Ondanks het feit dat Olbergs MSE een sabbatjaar inlast dit seizoen heeft het Zweeds team tijdens de Zweedse WK manche toch een niet onbelangrijke rol van betekenis gespeeld in het WK Rallycross. In Zweden schreef het team van Andreas Eriksson in met twee Fords Fiesta Supercars voor Sebastian Eriksson en Kevin Eriksson. De drie zijn geen familie van elkaar. Daarenboven werd ook nog een Honda Civic Supercar ingezet voor Ulrik Linnemann. De twee Fordrijders werden respectievelijk eerste algemeen en eerste en vijfde in de halve finale en pakten zodoende belangrijke punten af van enkele reguliere rijders.
  • LTF
Kevin Abbring: Skoda Fabia WRX
Kevin Abbring: Skoda Fabia WRX
Ook onze Noorderbuur Kevin Abbring laat zich opmerken in positieve zin binnen het WK en dat in de Skoda Fabia Supercar van ES Motorsport. Met veel lef en zin voor spektakel presteerde de Nederlander tijdens zijn meidentrip in RX het om twee finales op rij te halen. Ook hij is een van de scherprechters in de titelstrijd. En we hopen voor de supporters binnen de lage landen dat hij het seizoen kan vol maken.

Het circuit in het Canadese Trois-Rivières staat reeds van bij de start van het WK in 2014 op de kalender en het is dit seizoen reeds de zesde maal dat de teams er hun tenten opslaan. Dit jaar is deze race de zevende op een totaal van tien bij de Supercars. Geen RX2 dit jaar in Canada.

Broederstrijd voor de titel
Kevin & Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
Kevin & Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
In de tussenstand van het kampioenschap is het terug Kevin Hansen die in Zweden de leiding overnam van oudere broer Timmy Hansen. Kevin mocht reeds viermaal als leider huiswaarts keren. Timmy startte slecht aan het seizoen na een aanrijding met Bakkerud en was na de seizoensopener pas 11de. Maar de oudste telg uit de bekende rallycrossfamilie vocht zich een weg terug en pakte met zeges in Barcelona en Silverstone na de vierde manche de leiding over van zijn jongere broer. In Zweden was het dan terug Kevin die de leiding opnieuw over nam. Peugeot en Team Hansen MJP zijn voorlopig oppermachtig terwijl hun dichtste belager, de Noor Andreas Bakkerud in de Audi A1 tijdens het Scandinavische luik in Noorwegen en Zweden de verwachtingen niet kon inlossen. De Noor staat nog steeds derde, maar al op respectievelijk 22 en 16 punten van het Zweedse broederpaar die waarschijnlijk zullen strijden voor de titel.

Andreas Bakkerud - Audi S1
Andreas Bakkerud - Audi S1
Bakkerud heeft dringend een overwinning nodig terwijl zijn ploegmaat Liam Doran met een voorlopige zevende plaats in de tussenstand wel nog presteert op de applausmeter, maar dit niet weet om te zetten naar klinkende prestaties. Opmerkelijk is wel de vierde plaats van Niclas Grönholm die ondanks het missen van twee wedstrijden wegens ziekte toch nog meedoet voor de top 3 en met zijn Hyundai op amper 14 punten is genaderd van Bakkerud. Een zeer regelmatige Janis Baumanis staat met de Team Stard Ford Fiesta voorlopig vijfde.

Guillaume De Ridder - Renault Clio RS Supercar
Guillaume De Ridder - Renault Clio RS Supercar
Voor onze landgenoot Guillaume De Ridder is het met de Renault Clio van GCK Academy voorlopig nog steeds vechten tegen de bierkaai met ongelijke wapens. De vice wereldkampioen RX2 staat op een teleurstellende 19de plaats en kon zich nog maar een keer binnen de top 12 kwalificeren en een plaatsje opeisen in de halve finales.


Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 1 augustus 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons