van der Horst

Canada: Voorlopige pole voor Niclas Grönholm

Niclas Grönholm - Hyundai i20 RX
Niclas Grönholm - Hyundai i20 RX
Niclas Grönholm en diens Hyundai i20 RX Supercar hebben na twee kwalificaties de voorlopige pole tijdens de zevende manche van het WK RallycrossRX in het Canadese Troi-Rivières.. De vliegende Fin was met een zesde en een eerste chrono voorlopig de meest regelmatige van het 16-koppig deelnemersveld.
Andreas Bakkerud - Audi S1
Andreas Bakkerud - Audi S1
Andreas Bakkerud won de eerste kwalificatie en staat op een voorlopige tweede plaats met de Audi S1. Ploegmaat Liam Doran reed de tweede chrono in de eerste kwalificatie, maar kende technische pech in de tweede kwalificatie en staat op een voorlopige 8ste plaats. De Renaults Mégane van Chicherit en Marklund doen het uitstekend en staan respectievelijk derde en vierde voor de Rus Timur Timerzyanov die de voorlopige top 5 afsluit met de tweede Hyundai.

Kevin & Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
Kevin & Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
De broertjes Timmy en Kevin Hansen doen het minder goed. Een tijdstraf voor het niet respecteren van de track limits en een uitstapje deed hen de das om en beiden staan op een voorlopige elfde en twaalfde plaats. In de gevarenzone dus, want alleen de twaalf beste gaan door.

Op zondag volgen nog twee kwalificatieheats, de halve finales en de finale. De Renaults Clio zijn iets te traag om een vuist te maken, waardoor de onze landgenoot Guillaume De Ridder en zijn Franse teammaat Cyril Raymond voorlopig buiten de top 12 vallen.  

Foto's: Johnny Loix
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 3 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Canada.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons