van der Horst

Canada: “We boeken stap-voor-stap vooruitgang” - Vandoorne

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne hoopt op een goede race aanstaande zondag op het circuit van Ile Notre Dame in het Canadese Montreal. Onze landgenoot kijkt er naar uit om terug te keren naar Noord-Amerika. “Ik heb vorig jaar echt genoten van mijn eerste race in Canada, en ik voel mij heel goed voorbereid om de strijd weer aan te gaan in de straten van Montreal”, liet Vandoorne optekenen. “Het is een heel ander circuit dan Monaco maar veel dingen komen toch overeen: nauwe straten, muren die dichtbij staan en heel kort op elkaar racen. Ik hoop dat we plezier kunnen beleven en ons in de strijd vooraan kunnen mengen.”
Strijd der Lage Landen: Vandoorne vs Verstappen
Strijd der Lage Landen: Vandoorne vs Verstappen
“Ik heb het gevoel dat wij stap-voor-stap vooruitgang boeken”, aldus de McLaren-coureur.”Ik hoop dat we dit kunnen laten zien in Canada. We hadden een onfortuinlijke situatie tijdens de kwalificatie in Monaco en moesten de wagen op pad sturen met een klein probleem. Dat had invloed op onze startpositie en de rest van het verloop van het weekend. Naast een soliede voorbereiding hebben we een klein beetje geluk nodig dit weekend. Zowel voor mijzelf als voor Fernando (Alonso).” 

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
De 26-jarige West-Vlaming liet ook weten dat stratencircuits hem liggen. “Het zijn circuits waar ik het meest van geniet om op te racen omdat ze voor de rijders de grootste uitdaging bieden. Ginds in Montreal zijn er zeker en vast meer inhaalmogelijkheden dan in Monaco dus er is meer kans om te kunnen toeslaan als er iets gebeurd”, ging onze compatriot verder in een persbericht van zijn team. “We zullen hard werken op elk gebied om alles in gereedheid te krijgen voor de race zelf. En hopelijk gaat dat gepaard met wat punten.”

Foto's: Georges De Coster
   • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons