van der Horst

Canadian Tire: Meyer Shank Racing wint, 1-2 voor Acura

Colin Braun en Tom Blomqvist
Colin Braun en Tom Blomqvist
Afgelopen weekend trok het IMSA WeatherTech Sportscar Championship de grens over richting Canada en daar kwam Acura als grote winnaar uit de bus. Tom Blomqvist en Colin Braun moesten met hun Meyer Shank Racing exemplaar even de leiding afstaan aan merkgenoten van Wayne Taylor Racing by Andretti Autosport, Filipe Albuquerque en Ricky Taylor, maar konden met dank aan de vele safety car periodes in de tweede racehelft standhouden op minimaal energieverbruik. In GTD Pro ging de winst dan weer voor het eerst sinds Sebring 2022 naar Corvette Racing.
Alles verliep vlot in de openingsfase voor de MSR Acura. Blomqvist had de leiding stevig in handen en kon de wagen in deze positie ook doorgeven aan teamgenoot Braun. Maar bij de eerste full course caution verloor de wagen na de pitstops de leiding aan de blauw-zwarte Acura en de Cadillac van Action Express Racing. Maar terwijl Albuquerque net binnenkwam voor de tweede full course caution, deed Braun dit niet. Van daaruit hield de Amerikaan dit vol tot wanneer op vijf minuten van het einde van de race de Chip Ganassi Racing Cadillac met Renger van der Zande in de muur vloog. Uiteindelijk kon BMW M Team RLL met Connor de Phillippi en Nick Yelloly de derde plaats claimen, terwijl JDC-Miller Motorsports de beste Porsche was op plek vier. De fabriekswagens van Porsche eindigden als vijfde en zesde.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
Corvette Racing moest een moraalboost gekregen hebben nadat men de titel al geclaimd heeft in het FIA WEC, want prompt wint men voor het eerst in meer dan een jaar nog eens een wedstrijd in IMSA. Antonio Garcia en Jordan Taylor konden profiteren nadat zowel de Pfaff Motorsports Porsche als de Vasser Sullivan Lexus even van de baan gingen. Deze laatste zou uiteindelijk ook achter de muur eindigen met overhittingsproblemen. Pfaff Motorsports probeerde nog wel, maar Klaus Bachler en Patrick Pilet moesten tevreden zijn met plaats twee. De WeatherTech Racing Mercedes met Jules Gounon en Daniel Juncadella eindigde als derde, nadat deze terugvocht na een penalty.

Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
In GTD ging de winst voor de derde keer dit seizoen naar de Paul Miller Racing BMW. Madison Snow, maar vooral Bryan Sellers moesten het opnemen tegen een sterk uitdagende Inception Racing McLaren van Brendan Iribe en Frederik Schandorff. Maar de Amerikaan hield stand en won met iets minder dan vier tienden voorsprong. De Team Korthoff Motorsports Mercedes van Mike Skeen en Mikael Grenier vervolledigde het podium. Tot slot ging de overwinning in LMP3 naar de Riley Ligier van Gar Robinson en Felipe Fraga.

Foto's: HPD North America - Corvette Racing - BMW M Motorsport



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons