van der Horst

Carlin stapt uit GP2 Series

Felipe Nasr - Carlin
Felipe Nasr - Carlin
De Britse renstal Carlin zet een streep onder zijn activiteiten in de GP2 Series. Carlin dat de laatste jaren vooral succesvol was in de Formule 3 zal zich concentreren op andere autosporttakken en heeft de ambitie om verder te groeien in Amerika waar het hoopt om vanaf 2018 toe te treden tot de IndyCar Series.
  • LTF
Het is opvallend dat geen van de rijders die vorig jaar een hoofdrol speelden in de GP2 Series kon doorstoten naar de formule 1. Ook twee jaar terug moest de GP2-kampioen Stoffel Vandoorne zijn heil zoeken in de Japanse Super Formula, een zelfde lot is ook weggelegd voor huidig kampioen Pierre Gasly. Een deelname aan het GP2 kampioenschap kost bakken geld maar momenteel ligt de return laag en het is dus moeilijk voor de teams om het benodigde budget bijeen te schrapen.

Jolyon Palmer - Carlin
Jolyon Palmer - Carlin
Carlin heeft besloten om de jacht op betalende rijders stop te zetten en zich te concentreren op andere kampioenschap. Zo zal de Britse renstal actief blijven in de formule 3, de formule 4, de USF2000 en de Indy Lights. In het verleden behaalde Carlin met rijders als Max Chilton, Felipe Nasr en Jolyon Palmer verscheidene zeges in de GP2 Series. Vorig jaar haalde het nog een podiumplaats in Monaco met Marvin Kirchhofer.

Foto's: Georges De Coster & GP2 Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op zaterdag 7 januari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons