van der Horst

Caroline Grifnée heeft ons verlaten

Caroline Grifnée
Caroline Grifnée
Maandag 1 februari bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Caroline Grifnée. Caroline Grifnée was een getalenteerde autosportpilote alvorens ze het bij het team DAMS schopte tot teammanager onder algemeen directeur François Sicard. De laatste jaren had ze zich gestort op de historische racerij met Gipimotor en organiseerde ze ook trackdays voor historische wagens onder de naam Historic Track Days by Caroline.
Daikin Racing Team - Mini Cooper S3
Daikin Racing Team - Mini Cooper S3
Caroline Grifnée maakte naam als pilote in verschillende monocups, maar raakte hier pas echt bekend toen ze in 2005 in de 24 Uur van Zolder het stuur van de Mini Cooper van het Daikin Racing Team deelde met Vanina Ickx en Alexandra Van de Velde. Een jaar later nam het duo plaats in het kuipje van een Ferrari 360, nog steeds in de Daikin-kleuren. In 2010 reed ze voor Boutsen Energy Racing in de Mégane Trophy Eurocup.

Caroline Grifnée - Francois Sicard (Algemeen Directeur DAMS)
Caroline Grifnée - Francois Sicard (Algemeen Directeur DAMS)
Maar daarna kreeg Caroline Grifnée door Francois Sicard een belangrijke functie aangeboden bij DAMS waar zij de rol van teammanager vervulde in zowel de World Series by Renault als GP2. In 2014 leidde zij het Renault e.dams team met rijders Sébastien Buemi en Nicolas Prost in goede banen. Maar ondertussen raakte Grifnée gepassioneerd in historische wagens en races en zij verliet DAMS om onderdak te vinden bij Gipimotor. Ze nam er zelf het stuur in handen van bolides zoals de Ford Escort Mk1, de Ford Capri 3100 RS of de Chevron B16. Met haar Historic Track Days by Caroline wilde ze de liefhebbers van historische wagens tracktime geven om te genieten van hun wagens, ook voor dit jaar stonden er drie trackdays gepland, twee op het circuit van Dijon en één op het circuit van Spa-Francorchamps.

De Autosport.be wenst haar medeleven uit te drukken aan familie en vrienden van Caroline.

Foto's: Georges De coster & Niels Vaeck

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op maandag 1 februari 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons