van der Horst

Assen luidt voor Belgium Racing begin in van slotakkoord

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Met twee afspraken in de marge van het DTM kampioenschap, is de Porsche Carrera Cup Benelux aanbeland bij een tweeluik dat het seizoen 2021 afsluit. Dit weekend is er een verplaatsing naar het Nederlandse Assen, terwijl twee weken later reeds de seizoensfinale wordt verreden in het Duitse Hockenheim – precies één week na de 24 Hours of Zolder en één week voor de finale van het Belgische kampioenschap uithouding. Een druk programma dus voor Belgium Racing!
“Tot dusver verloopt het seizoen 2021 grotendeels zoals we hoopten”, verduidelijkt Belgium Racing team owner Patric Derdaele. “We zijn in alle grote kampioenschappen nog in de running voor de titels en leren elke race bij over de Porsche 911 GT3 Cup waarmee we ons eerste seizoen afwerken. De opdracht voor dit weekend is dan ook om verder te gaan op de ingeslagen weg en onze titelkansen gaaf te houden. Bovendien breken er voor het team opnieuw drukke tijden aan, met de komende vijf weken een niet aflatende afwisseling tussen sprint en uithouding.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
“Doen zoals eerder dit jaar: podiumplaatsen behalen en liefst een zege pakken”, bevestigt Dylan Derdaele wanneer we hem polsen naar zijn ambities. “Het komt er vooral op aan geen steken te laten vallen om zo in pole positie richting de seizoensfinale te gaan. Enkele rijders maken nog kans op de titel, dus met nog vier races te gaan, zal er gestreden worden voor elk punt. Wat overblijft, zijn nog twee buitenlandse verplaatsingen naar circuits waar we op zich niet enorm veel ervaring hebben. Ik verwacht echter dat het TT Circuit in Assen mij wel zal liggen met de Porsche 911. Zowel mijn teamgenoot Nicolas als ikzelf houden er overigens goede herinneringen aan over, want in 2019 veroverden we hier samen nog de Belgische titel.”

“Het is een tijdje geleden dat ik nog in Assen ben geweest en vanwege een drukke planning, konden we helaas niet testen op the Cathedral of Speed zoals de piste in Assen soms ook wel eens genoemd wordt”, vertelt Nicolas Saelens oprecht. “Ik voer echter nog steeds de puntenstand aan en kijk met zes zeges op acht races terug op een tot dusver uitermate succesvol jaar. De druk ligt bij onze tegenstanders. Zij moeten de puntenkloof dichten en daarbij misschien wel wat meer risico’s nemen…”
Na twee vrije trainingen op vrijdag, bestaat het programma zoals gebruikelijk uit telkens een kwalificatie en een race op zowel zaterdag als zondag.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 16 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons