van der Horst

Assen: Race 1: Derdaele beste Belg - van Splunteren wint (+ Video)

Max Van Splunteren - GP Elite
Max Van Splunteren - GP Elite
Dylan Derdaele heeft de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux in Assen afgesloten als beste landgenoot. De Limburger diende bij de sprintrace in het voorprogramma van het DTM wel drie Noorderburen voor te laten, want de winst ging naar Max van Splunteren die bij de start poleman Loek Hartog verschalkte. Hartog zou als tweede afsluiten, voor Kay van Berlo die na een half uur racen de bronzen medaille pakte nadat hij een penalty van 5 seconden kreeg voor een Jump Start. Jurgen Van Hover sloot als negende af en was daarmee de tweede Belg in de top 10.
Nicolas Saelens verloor bij het aanremmen van de eerste bocht in de derde ronde de wagen en zou op twee ronden van de leiding afsluiten. Klasse B was een troef voor Ziad Geris, voor Roger Grouwels en Bas Barenbrug. Morgen om 15.25 wordt de start voor de tweede race gegeven.

Herbekijk de volledige eerste race hieronder.

 


Foto: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 20 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons