van der Horst

Zandvoort: Dylan Derdaele verovert leiding met dubbele zege

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Met een dominante vertoning in Zandvoort heeft Dylan Derdaele in Zandvoort opnieuw de leiding in de tussenstand voor de Porsche Carrera Cup Benelux veroverd. Net als bij de seizoensopener in Spa, won de Belgium Racing-rijder beide wedstrijden en daarmee zette hij zijn titelambities kracht bij. Bovendien won teamgenoot Nicolas Saelens tweemaal zijn klasse, waardoor hij zijn voorsprong in de tussenstand verder uitdiept. Ook in Spa-Francorchamps mocht Belgium Racing juichen, na een podiumplaats voor de BMW M2 CS Racing van Steven Brams en Joeri Janssens.

Dylan Derdaele - Nicolas Saelens
Dylan Derdaele - Nicolas Saelens
“Mission accomplished”, glundert Dylan Derdaele zondagavond in Zandvoort. “Ik wilde de eerste seizoenshelft op kop afsluiten, al besefte ik dat het geen eenvoudige opdracht zou worden. Zandvoort werd een tijdje geleden vernieuwd met het oog op de terugkeer van de Formule 1 en we hadden nog niet geracet op de nieuwe omloop. De concurrentie was op de afspraak en de onderlinge verschillen bleken zeer klein. Ik kwalificeerde mij voor de eerste race op een ietwat teleurstellende zevende plaats, op minder dan één tiende van P3. Ik wist dus dat de snelheid aanwezig was en startte de race op zaterdag met het mes tussen de tanden. Ik schoot zeer goed uit de startblokken en maakte meteen enkele posities goed. Na een aanrijding tussen twee concurrenten kwam ik uiteindelijk als eerste over de meet. Bij race 2 op zondag veroverde ik bij de start de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan. Twee op twee dus, goed voor in het totaal vier zeges op zes races en de leidersplaats in de voorlopige tussenstand.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Teamgenoot Nicolas Saelens wilde aan de Nederlandse kust zijn puntentotaal eveneens stevig aandikken. “Ik was niet echt tevreden van mijn kwalificaties, maar ik voelde dat mijn Porsche 911 GT3 Cup een te duchten strijdwapen kon zijn bij de race. En zo geschiedde, want zowel op zaterdag als op zondag won ik mijn klasse. Ik weet dat het seizoen nog lang duurt, maar met vijf zeges op zes races sluiten we de eerste seizoenshelft af met een belangrijke voorsprong op onze directe concurrenten.”

Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing Program Manager Marc Goossens ontfermde zich afgelopen weekend over de deelname van Steven Brams en Joeri Janssens aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Hij zag zijn pupillen sterk presteren in hun derde wedstrijd samen. “Steven en Joeri kunnen terugblikken op een solide weekend, waarbij Steven zich op zaterdag zelfs tot op het algemene podium knokte! Ook Joeri toonde opnieuw zijn snelheid en samen kijken we er naar uit om verder progressie te maken.”

De volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux is over een maand; op 7 en 8 augustus trekt de snelste merkencup van de Benelux naar Circuit Zolder. De deelnemers aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux gaan in zomerreces en trekken pas eind september opnieuw de handschoenen aan.

Persbericht Belgium Racing Team  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons