van der Horst

Zandvoort: Xavier Maassen tweemaal op pole

Xavier Maassen - #TeamPGZ by Red Ant Racing
Xavier Maassen - #TeamPGZ by Red Ant Racing
Xavier Maassen heeft komaf gemaakt met zijn lastig seizoensbegin waar hij vanwege een coronainfectie enkele wedstrijden aan zich moest laten voorbijgaan. De Nederlander stuurde op Circuit Zandvoort zijn #TeamPGZ by Red Ant Racing Porsche 911 voor beide races van de Porsche Carrera Cup Benelux naar de pole positie.
Voor de eerste race, met start later vandaag, krijgt Maassen naast hem de Q1 Trackracing Porsche van Am-rijder Jan Lauryssen. Thierry Vermeulen (Team GP Elite) en Huub van Eijndhoven (Team PGZ by JW Raceservice) delen de tweede rij, terwijl Ghislain Cordeel (Team GP Elite) met puntenleider Glenn van Parijs (NGT Racing) de derde startrij bevolken. Dylan Derdaele (Belgium Racing), derde in de voorlopige ranking, start vanaf rij 4. De pole in ProAm kwam op naam van Floris Dullaart (Team GP Elite) op P11.

De startgrid voor race 2 werd bepaald door de op een na snelste ronde bij de kwalificaties en Xavier Maassen krijgt op de grid Glenn van Parijs naast hem. Met Dylan Derdaele een plaatsje verderop belooft het een spannende strijd te worden met het oog op de tussenstand voor het kampioenschap. Jan Lauryssen was wederom beste Am en bleef met de tiende chrono nipt de beste ProAm-rijder voor, opnieuw Floris Dullaart.

De eerste wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux start vandaag om 12u45, terwijl morgen net na het middaguur het tweede treffen op gang wordt gevlagd.

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons