van der Horst

Castrol Honda World Touring Car-team tekent beroep aan tegen diskwalificatie Monteiro

Tiago Monteiro - Castrol Honda World Racing
Tiago Monteiro - Castrol Honda World Racing
Zoals verwacht heeft het Castrol Honda World Touring Car-team beroep aangetekend tegen de beslissing van de wedstrijdleiding om Tiago Monteiro uit de uitslag van de tweede Buriram-race te schrappen. Monteiro werd daarbij gediskwalificeerd wegens non-conforme rijhoogte aan de linker zijde van diens Honda Civic. Het team stelt dat een en ander het gevolg is van een contact in race 1 waarbij het ophangingspunt van de splitter aan de linker zijde geraakt werd.
  • Circuit Zolder
Alessandro Mariani - Tiago Monteiro
Alessandro Mariani - Tiago Monteiro
"Ik vind het heel erg voor Tiago, hij reed een fantastische wedstrijd" aldus teambaas Alessandro Mariani in een reactie. "Het team deed alles wat mogelijk was om de wagen in de korte tijdspanne naar de tweede race toe te herstellen. Uiteraard hebben we daarbij ook de rijhoogte gecontroleerd en die bleek oké. We tekenen dan ook beroep aan omdat de inbreuk voortspruit uit schade na een ongeval in race 1 en beslist geen verkeerde interpretatie van het reglement was. We hopen dat we het FIA International Court of Appeal kunnen overtuigen van het feit dat we te goeder trouw hebben gehandeld" klonk het nog.

Foto's: FIA WTCC en Hans van Onsem

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 2 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Buriram.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons