van der Horst

Catalunya: Nabeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
De Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team is aan het eind van de Rally van Catalonië geraakt, met een bevredigend resultaat voor onze landgenoten Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe, voor het eerst aan de start in Spanje. Nu blikken ze al vooruit naar de Condrozrally van volgend weekend.
Guillaume de Mévius en zijn corijder hebben hun WK-campagne afgesloten met een twintigste plaats algemeen en een achtste positie in WRC2.

“Ik denk dat we over het algemeen genomen tevreden mogen zijn over ons resultaat”, stelde onze landgenoot net voor hij zijn wagen in het gesloten wagenpark parkeerde. “Uiteraard waren we in plaats van een achtste plaats liever in de top-5 van WRC2 geëindigd, maar dat zonder twijfel de prijs die je betaalt als je in een wedstrijd als deze voor het eerst aan de start staat. Vrijdagochtend hadden we niet de beste afstellingen voor het onverhard en daar hebben we al heel wat tijd verloren op onze tegenstanders. In het assistentiepark hebben we dan de set-up aangepast en onze prestaties gingen meteen in stijgende lijn. Zaterdag en zondag wisten we tijdens de tweede lus telkens goede tijden neer te zetten. Helaas moesten we in de ochtend van de derde etappe een minuut prijsgeven door turboproblemen. Wat ik evenwel zal onthouden is dat we op de 11 km. van de Power Stage die voor iedereen nieuw waren even snel waren als Mads Ostberg. Dat is een bemoedigende vaststelling. 

Het seizoen van Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zit er evenwel nog niet op. Volgend weekend werkt de zwart-geel-rode C3 R5 de Condrozrally af.

“Ik kijk er nu al naar uit om opnieuw van de uitzonderlijke sfeer van deze wedstrijd te mogen proeven, en voor het Belgische publiek voor een deel van het spektakel te zorgen”, besluit de vertegenwoordiger van het RACB National Team.

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op maandag 28 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons