van der Horst

Catalunya: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe werken dit weekend de laatste manche van hun WRC2-programma van 2019 af. De rijders van het RACB National Team willen zich op de onverhard en asfaltwegen rond Salou maximaal amuseren, aan het stuur van de Citroën C3 R5.
  • STX Motorhomes
Rally is soms improviseren, dat is één van de elementen die deze sport zo aantrekkelijk maak. Zelfs in een land dat bekend staat voor zijn uren zonneschijn vertonen de weergoden soms ook kuren. Dat hebben Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe begin deze week kunnen vaststellen, toen ze de verkenningen van de Rally van Catalonië wilden aanvangen.

“De zware buien boven de streek rond Salou hebben onze eerste verkenningsdag wat  verstoord”, stelt Guillaume. “In de lange proef van vrijdag (La Fatarella 38,85 km, nvdr) kregen we met danteske weersomstandigheden te maken. Sommige andere rijders staken vast in de modder, een boom versperde de weg. We hebben het parcours binnen de tijd kunnen afwerken, maar ik ben er niet zeker van dat we door die beperkte zichtbaarheid perfecte nota's hebben kunnen nemen.”
Gelukkig bleven de hemelsluizen nadien wel gesloten.

“De zon maakte opnieuw haar opwachting, maar de asfaltwegen die we zaterdag en zondag zullen gebruiken vertoonden nog sporen van de storm. Modderstromen, rotsen op de weg, omgevallen bomen in de berm. Allemaal elementen waar we rekening moesten mee houden. Maar dat is precies de reden waarom we zoveel van deze sport houden: niets ligt helemaal vast, je hebt altijd wel wat improvisatie nodig. Dat zal Martijn en mezelf er niet van weerhouden om ten volle van deze laatste WK-manche van ons seizoen 2019 te genieten. Vooral omdat we hier met een gemengd parcours te maken krijgen: vrijdag kunnen we ons uitleven op het onverhard en nadien wordt het op de brede asfaltwegen overschakelen op een circuitstijl van rijden.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 24 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons