van der Horst

Catalunya: Mäkinen: “Ott weet wat te doen”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen toont veel vertrouwen in zijn superspits Ott Tänak. “Hij weet perfect wat te doen. Ondertussen proberen wij de druk weg te nemen.” De Est kan dit weekend in de rally van Catalonië de rijderstitel binnen halen.
Het is een goedlachse ploegbaas die aan tafel schuift kort na de shakedown van de Catalaanse rallymanche. “Alles voor de titel vanaf nu", zegt hij nog voor de eerste vraag valt. De zon schijnt nu, hopelijk ook zondag.”

“Ott is echt ongelooflijk. Hij kan overal winnen, op elk terrein, en gelijk welke omstandigheden. We zitten nu op het einde van de rit, maar er rest ons nog dat laatste beetje werk. Ik weet perfect hoe hij zich voelt”, aldus Mäkinen, zelf viervoudig wereldkampioen. “De druk neemt toe. Dat kan wel gaan spelen en wegen op de tijden. Het is ontzettend moeilijk. We kunnen enkel de druk afnemen en Ott zich op zijn gemak laten voelen.”

Toyota kan straks de eerste rijderstitel binnen halen sinds 1994. Toen kroonde Didier Auriol zich tot kampioen. Maar Gazoo Racing kan ook zijn merkentitel verlengen. “Uiteraard is dat ook belangrijk maar volgend jaar is iedereen dat vergeten. Een rijderstitel niet. Dat blijft hangen. Dus op dit moment gaan we voluit voor dat eerste.”

“Ott weet perfect wat te doen. De anderen ook. Echte orders zijn er niet. Iedereen weet wat hij moet doen. Jari-Matti (Latvala) en Kris (Meeke) hebben in het verleden fouten gemaakt. Ze dachten begin dit seizoen te veel aan winnen en zelfs aan de titel. Op dit moment is hun taak duidelijk en die begrijpen ze.”

Foto :Sandro Delaere
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 24 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons