van der Horst

Catalunya: Neuville hijst zich op kop

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is halfweg wedstrijd in de Rally van Catalonië de leider. De Belg voert nog een legioen Hyundai's aan die nog altijd het podium bezetten. Toyota's kansen voor de merkentitel kregen een deukje, net zoals het ego en de Yaris van Kris Meeke.
Thierry Neuville (Hyundai) was meteen goed wakker na een dagje onverhard. Op het Catalaanse asfalt klokte de Belg meteen twee snelste tijden waardoor hij doorstoomde naar de kop van de koers, ten nadele van Sébastien Loeb (Hyundai) die nog niet in het ritme steekt van vrijdag. Hyundai blijft het goed doen want ze bezetten nog altijd het podium met Dani Sordo (Hyundai) op drie.

Heel even werd de orde vooraan verstoord toen Kris Meeke (Toyota) zich even op het virtuele podium drong na een sterke openingsproef. Maar dan deed de Brit weer iets dat hij al te vaak doet, namelijk naast de baan sukkelen. De Yaris van Meeke liep te veel schade op om verder te kunnen. Geen goede zaak in de strijd om de merkentitel, waar Toyota nog altijd een achterstand moet goed maken op Hyundai. Ook Ott Tänak lijkt niet meteen zijn zinnen te zetten om het bastion van Hyundai te bestoken. Hij denkt vooral aan de rijderstitel, en misschien wil hij zijn toekomstige werkgever al een cadeautje doen. Verschillende bronnen geven namelijk aan dat de Est Toyota verlaat. Jari-Matti Latvala wil misschien wel de aanval inzetten, maar slaagt daar niet in. De Fin is te onregelmatig en probeert vooral zijn teamgenoot bij te staan.

Achter de top vijf staan Elfyn Evans (Ford) die het ook moeilijker heeft dan gisteren, en Teemu Suninen (Ford) bij elkaar. En wie duikt daar op in de top acht? Sébastien Ogier (Citroën). De Fransman zet zijn remonte verder. De enige manier waarop de wereldkampioen nog kan opschuiven is door pech bij zijn voorgangers.

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä
In WRC2 Pro vechten Mads Ostberg en Kalle Rovanperä een mooi duel uit. In WRC2 is het een Frans onderonsje tussen Eric Camilli en Pierre-Yves Loubet.

Vanmiddag volgt nog eens dezelfde lus, aangevuld met de proef op de zeedijk van Salou.

Foto: RIP - Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons