van der Horst

Catalunya: Neuville leidt na openingsdag in

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft zich na de openingsdag in de Rally van Catalonië, de voorlaatste manche van het WRC, op kop van de wedstrijd gezet. Na een sterke middaglus ging hij voorbij Elfyn Evans. Sébastien Ogier volgt als derde.
  • St. Paul
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Thierry Neuville (Hyundai) deed het kunststukje van Elfyn Evans (Toyota) nog eens over. De Belg won alle drie de klassementsritten en ging daardoor voorbij de Welshman. Vooral op de voorlaatste proef haalde Neuville heel zwaar uit. De Belg gaf Evans een dreun van 7.9 seconden en zette de rest op nog meer afstand. Neuville heeft nu amper zeven tienden voorsprong op de nummer twee in het kampioenschap. De Belg start morgen wel als laatste WRC en zal dus een vrij vuil parcours voor zich uitkrijgen.

Sébastien Ogier (Toyota) kwam niet echt in het ritme van Neuville en Evans, maar wrijft wel in zijn handen in de strijd om de titel, nu Neuville de kop pakt en Evans onder druk zet. Ogier volgt al op 19.4 seconden van de Belgische leider. De regerende wereldkampioen moet zelfs beginnen uitkijken voor Dani Sordo die na de middag een versnelling hoger kon schakelen. De Spanjaard volgt op amper 5 seconden van Ogier en mag dus dromen van het podium. 

Kalle Rovanperä (Toyota) is vijfde op 38 seconden. Adrien Fourmaux (Ford) is zesde op ruim een minuut. De Fransman toonde wel na de middag enkele keren zijn talent met goede tijden. Gus Greensmith (Ford) volgt op anderhalve minuut als zevende. Oliver Solberg (Hyundai) zet zijn leerproces verder en is achtste op bijna twee minuten.

In WRC2 is Nikolay Gryazin de leider. Hij heeft een voorgift van een tiental seconden op Teemu Suninen. Marco Bulacia is derde. Mads Ostberg viel vooraan weg na een lekke band die hem ruim twee minuten kostte.

Morgen zijn er zeven proeven, zondag nog eens vier. De wedstrijd eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons