van der Horst

Catalunya: Ogiers titelkansen krijgen knauw

Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo - Hyundai i20
Sébastien Ogier ziet zijn titelkansen serieus slinken na de openingslus van de Rally van Catalonië, de voorlaatste WRC-manche. De Fransman verloor een viertal minuten door problemen met de stuurbekrachtiging. Ott Tänak ligt virtueel op titelkoers.
Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier - Citroën C3
Het begon nochtans uitstekend voor de regerende wereldkampioen. Sébastien Ogier (Citroën) pakte de beste tijd op de openingsproef waarmee hij uiteraard aan kop kwam. Lang kon hij niet genieten van die positie want op de volgende proef kreeg hij af te rekenen met stuurbekrachtigingsproblemen en dan moesten de 39 kilometer van La Fatarella – Vilalba nog komen. De Fransman volgt al op drieënhalve minuut en lijkt nu finaal uitgeteld voor de titel. De kakjes die Ogier zijn vrouw op twitter gooide, spreken voor zichzelf.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ondertussen doet Hyundai het in blok goed, met een snelste tijd voor Thierry Neuville (Hyundai) op de tweede proef en voor Sébastien Loeb (Hyundai) op de derde. Dani Sordo (Hyundai) pakte nog geen scratch maar staat wel op kop van de wedstrijd. Hij heeft één luttel secondje voorsprong op Neuville. Ott Tänak (Toyota) is derde op 7.5 seconden en is virtueel kampioen. De Est verloor niet al te veel tijd door zijn startpositie.

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans (Ford) is een uitstekende vierde op dik tien seconden. De Brit wordt op de huid gezeten door zijn landgenoot Kris Meeke (Toyota) en de Fransman Sébastien Loeb. Ook Esapekka Lappi (Citroën) hangt zijn wagonnetje aan. Het kwartet staat binnen 1.1 seconde van elkaar. Jari-Matti Latvala (Toyota) moet al vroeg afhaken, net zoals Teemu Suninen (Ford). Takamoto Katsuta sluit de top tien af.

Foto's: Sandro Delaere & Racing Interntional Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 25 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons