van der Horst

Catalunya: Toyota in blok vooraan op shakedown

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke heeft de beste tijd neergezet op de shakedown van de rally van Catalonië, de voorlaatste manche van het WRC. Toyota boven want Gazoo Racing zette zelfs vier Yarissen in de top zes. De titeltenoren lieten netjes begaan.
Op het weinig representatieve, korte proefje in de schaduw van het rallycentrum mocht Ott Tänak (Toyota) als WK-leider de weg openen net na de klok van negen. Hij deed dat in een tijd van 1:35.2. Een strakke tijd die wel vrij snel verbeterd werd door Thierry Neuville (Hyundai) met drie tienden. Die tijd bleef wel even bovenaan de tabellen staan, tot de tweede passage. Dani Sordo (Hyundai) toonde zich daarin de snelste en de Spanjaard verbeterde zijn eigen besttijd nog eens fors tot 1:31.6 tijdens zijn derde run.

Enkel Kris Meeke (Toyota) dook nog onder die tijd tijdens de derde poging. Sordo raakte zelfs gesandwicht tussen twee Toyota’s want Jari-Matti Latvala tankte zichzelf vertrouwen met een derde tijd. Teemu Suninen (Ford) maakte wat brokken in de openingsrit maar zette een nette vierde tijd neer, net voor de verrassing van de ochtend, namelijk Takamoto Katsuta (Toyota). Die ging zelfs WK-leider Ott Tänak (Toyota) vooraf die een zesde tijd klokte, vóór de twee Sébastiens, Loeb (Hyundai) en Ogier (Citroën). Thierry Neuville (Hyundai) klokte een matige negende tijd. De Belg was drie seconden trager dan de winnende tijd.

Foto: Sandro Delaere en RIP - Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 24 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons