van der Horst

Cédric Bollen, Timo Van Impe en Martin Leburton versterken Leader in Zolder

#563 Leader Racing
#563 Leader Racing
Tijdens de afgelopen Trophée Nostalgie had de #498 Compact Machinery by Leader indruk gemaakt door een hoofdrol te spelen in een boeiende strijd voor de podiumplaatsen. Om tijdens het Zolder Fun Festival, de finale van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022, nog beter te doen, heeft Leader Racing een verrassing van formaat in petto!
  • Prospeed Competition
Op Circuit Zolder schrijft het team van Philippe Willems en Baudouin Feron twee exemplaren van de VW Fun Cup Evo3 in die een plaats in de kopgroep zullen ambiëren. Op initiatief van Benoit Dupont en Nathan Diederickx zal de #563 Leader Racing in Limburg bestuurd worden door Nathan zelf, maar ook door niemand minder dan Cédric Bollen, Martin Leburton en Timo Van Impe. De concurrentie is gewaarschuwd…

#498 Compact Machinery by Leader
#498 Compact Machinery by Leader
“Ik ben al jaar en dag een grote liefhebber van de VW Fun Cup”, reageert Benoit Dupont, die in Zolder uiteraard ook aan het stuur zal zitten, maar dan van de #498 Compact Machinery in het gezelschap van Tristan Földesi, Enzo Ferrari en Edouard Chevalier. “Dit seizoen is bijzonder voor rijders en teams, omdat de nodige budgetten niet altijd voor handen zijn. Daarom doet het me veel plezier om rijders te helpen die momenteel geen zitje hebben. Dat ze bij andere teams niet meer aan de bak komen, vind ik soms wat kort door de bocht, en daarom krijgen ze bij ons een nieuwe kans om te schitteren.”

Beide bolides zullen volgende week woensdag warmdraaien op het circuit van Zolder, om optimaal voorbereid aan de start te staan van de wedstrijd. “Het wordt cruciaal om samen te werken”, gaat de Antwerpse mede-eigenaar van Torfs-Compact Machinery door. “Hoewel Leader Racing niet dezelfde middelen heeft als de topteams, ben ik er immers van overtuigd dat we binnenkort op de hoogste podiumtrede kunnen staan.”
Opwaartse spiraal
Na een mindere start van het seizoen lijken de puzzelstukjes eindelijk op de juiste plaats te vallen. Het uitblijven van sterke resultaten en vooral de zware crash tijdens het Franco Fun Festival zijn uit het geheugen gewist en dankzij het nieuwe chassis heeft het team een nieuwe start genomen.

#498 Compact Machinery by Leader
#498 Compact Machinery by Leader
“In Anneau du Rhin hadden we zonder twee foutjes in de pitlane kunnen winnen, want Tristan Földesi zette in de slotfase de ene knaltijd na de andere neer”, weet Benoit Dupont. “Onze prestaties gaan dus in stijgende lijn en dat is veelbelovend voor volgend jaar en uiteraard voor de laatste race van het seizoen. Ik ben tevens tevreden over mijn eigen ontwikkeling, want sinds de 25 Hours heb ik duidelijk een stap vooruitgezet. Ik heb veel geleerd van Tristan en Martin Leburton, mijn feeling verder ontwikkeld, data en video’s bekeken… Bovendien voel ik me veel meer ontspannen en mijn vrouw helpt daarbij, want met een pasgeboren kind is dat niet altijd eenvoudig. Nu is het belangrijk om met de voeten op de grond te blijven, maar ik ben ervan overtuigd dat ik die lijn kan doortrekken. En dat zal nodig zijn, want het niveau is ongezien hoog!”

Dat het niveau in de VW Fun Cup powered by Hankook nog nooit zo hoog is geweest, zal nog maar eens duidelijk worden tijdens de apotheose op Circuit Zolder. Het seizoen 2022 brengt voor een laatste keer vuurwerk op zaterdag 15 en zondag 16 oktober!

VW Fun Cup press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons