van der Horst

Cédric De Cecco aan de start van de Rally van Monte Carlo

Cédric De Cecco - Skoda Fabia Rally2 Evo
Cédric De Cecco - Skoda Fabia Rally2 Evo
Vorig jaar stond Cédric De Cecco aan de start van de Monza rally, zijn eerste deelname aan een rally tellende voor het wereldkampioenschap. Maar daar blijft het dus niet bij, De Cecco staat eind deze maand aan de start van de Rally van Monte Carlo, de eerste manche van het wereldkampioenschap 2021. Nu ook de Ypres Rally een plaats heeft op de WRC kalender bestaat de kans dat we Cédric De Cecco nog een tweede maal dit jar te zien valt in het WRC.
Cédric De Cecco neemt deel aan de Rally van Monte Carlo aan het stuur van een Skoda Fabia Rally2 Evo van het Italiaanse Metior Sport, een wagen die hem moet toelaten een goed resultaat neer te zetten in het WRC3 klassement.

Cédric De Cecco: “Tijdens de wedstrijd in Monza, kwam de Monte Carlo al snel ter sprake, al leek dat toen evenzeer wat voorbarig”, vertelt Cedric De Cecco. “Na de wedstrijd in Monza werd ik er me van bewust wat mijn deelname in Italië in eigen land en daarbuiten had losgemaakt. Dus was de idee om op dat elan verder te gaan en in te zetten op een deelname aan een tweede WK-manche, zeker omdat stilaan duidelijk werd dat in eigen land er weinig rallywedstrijden zouden zijn voor de maand april. Ik ben dan ook oplossingen beginnen zoeken om de Monte Carlo te rijden en ergens hoop ik nog twee of drie WRC-wedstrijden extra te rijden. En kijk, wij starten op 21 januari dus in de opener van het WRC 2021. Ik kan het eigenlijk amper geloven.”

Foto: De Cecco Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op dinsdag 12 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons