van der Horst

Cédric Wauters klopt Dries Vanthoor voor pole in 24H Zolder

Cédric Wauters - TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Cédric Wauters - TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Cédric Wauters heeft de TotaalPlan Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo de pole bezorgd voor de 44e editie van de 24 Hours of Zolder. De 1:28.797 van Wauters was vijf duizendste sneller dan de chrono die Dries Vanthoor in de PK Carsport Audi liet optekenen. De derde chrono in de Superpole ging naar een Red Ant Racing Porsche, maar wel het exemplaar onder startnummer 3 met Kevin Abbring aan de knoppen die op 2,7 seconden strandde. Beste Toerisme was de JJ Motorsport BMW M2 CS Racing met Jarno D'Hauw aan het stuur.
  • Powercars
TipTop Rent - Cayman GT4
TipTop Rent - Cayman GT4
De pole in de GTB-klasse kwam op naam van Arthur Peters in de Tip Top Rent Porsche Cayman, terwijl Vincent Convents de BMW 3-serie van het team dat zijn naam draagt naar de besttijd stuurde in de TB-klasse. In eerste instantie leek de VDW Motorsport BMW de pole in de klasse te pakken, maar Ron Van de Water kreeg enkele seconden penalty.

De Porsche #99 van Belgium Racing zette geen tijd neer nadat deze eerder op de dag reeds met technische problemen niet kon aantreden tijdens de Pre Qualifying.

Later vanavond, om 21u45, start de verplichte nachttraining, over 125 min.

--- Uitslag Superpole 24 Hours of Zolder 2022(pdf) ---

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 11 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons