van der Horst

New Race Festival: Cédric Wauters zet TotaalPlan Racing Lamborghini op pole voor seizoensopener

TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Cédric Wauters heeft de Lamborghini Huracán Super Trofeo op pole gezet voor de eerste manche van het Belcar Endurance Championship 2023. Reeds vroeg in de sessie stuurde de Oost-Vlaming de Stier uit Sant'Agata Bolognese naar een 1:28.924, een kleine seconde sneller dan de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, die mee de eerste startrij zal kleuren. Snelste toerisme was de GTE Racing Cupra TCR van Maxim en Günther Van Den Hove en Wim Bradt.
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Dat de pole in de GTB-klasse op naam zou komen van een BMW, was een evidentie gezien de overmacht qua aantallen van de nieuwe BMW M4 GT4. Uiteindelijk was het Hamofa Motorsport dat de beste uitgangspositie veroverde in de kleinste GT-categorie, met een 11e plaats algemeen. De TCL Motorsport BMW (Terclavers/Terclavers/Zaenen) klopte af als tweede in de klasse, voor het exemplaar van Sam De Jonghe, Guino Kenis en Michael De Keersmaecker.

GTE Racing  - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Beste toerisme was zoals gemeld de enige Cupra op de deelnemerslijst en die een halve tel sneller bleek dan de BMW M2 CS Racing van Arthur Rasse en Fred Caprasse. In TB fietste de VDW Motorsport BMW E46 (Ron Van De Water/Nico Vangeel/Edwin Beyens/Pascal Deckers) naar de pole, voor de JJ Motorsport BMW van Tom en Guido Werckx.

Rode vlag situatie
Rode vlag situatie
De sessie werd twee keer stilgelegd; de eerste onderbreking was voor een incident met de Hamofa Motorsport BMW M2 CS, terwijl 20 minuten voor het geplande einde de BMW M4 van het team spinde bij het uitkomen van de Eerste Linkse. Morgen, zondag, wordt om 12u45 het startschot gegeven voor de eerste manche van het Belcar Endurance Championship 2023, een wedstrijd over 3 uur.

--- Uitslag Kwalificaties Belcar New Race Festival 2023 (pdf) ---


Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 13 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons