van der Horst

CER: Neuville de winst, Rovanperä de titel

Kalle Rovanperä - Toyota Gazoo Racing
Kalle Rovanperä - Toyota Gazoo Racing
Kalle Rovanperä is voor een tweede keer op rij wereldkampioen rally geworden. De Fin had genoeg aan een tweede stek in de Central European Rally, manche twee van het WRC. De winst in Passau ging naar onze landgenoot Thierry Neuville, na een kraaknette wedstrijd.
Kalle Rovanperä (Toyota) liet ook vanmorgen Thierry Neuville (Hyundai) helemaal gaan en drong niet meer aan. Toen Elfyn Evans (Toyota) gisteren moest opgeven, lichtte de Fin het voetje met als enige doel, aankomen, punten pakken en kampioen worden. Voor spanning zorgde het niet, maar de Fin volgde deze middag wel zichzelf op, met nog één manche te gaan in het WRC.

Neuville kreeg een vrijgeleide op zondag en haalde het uiteindelijk met een minuut voorsprong op Rovanperä. Ott Tänak (Ford) werd derde op bijna twee minuten. Er kwam nog een beetje druk van Sébastien Ogier (Toyota), maar de Fransman liet teveel liggen de voorbije dagen. Takamoto Katsuta (Toyota), is vijfde voor Teemu Suninen (Hyundai) en Grégoire Munster (Ford). De Belg heeft er een goede rally opzitten en stak enkele keren de neus aan het venster.

Adrien Fourmaux pakte winst in WRC2. Daar gign de titel naar Andreas Mikkelsen die die op een zilveren schotel kreeg na de opgave van Yohan Rossel.

Er rest ons nog één manche, die van Japan, volgende maand.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 29 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons