van der Horst

CG Racing: Van karting naar de VW Fun Cup

CG Racing - VW Fun Cup 2019
CG Racing - VW Fun Cup 2019
Dit jaar maakt een volledig nieuw team zijn opwachting in de European VW Fun Cup. Afgelopen vrijdag avond stelde CG Racing met veel toeters en bellen zijn programma voor in de infrastructuur van AB Mons, een gekende Volkswagen-concessiehouder gesitueerd in zoning van Cuesmes.
De naam van CG Racing is misschien niet gekend in de VW Fun Cup, maar dat is niet het geval voor zijn oprichter, Christophe Godart. “Na actief geweest te zijn in karting, heb ik inderdaad in de VW Fun Cup geracet vanaf het einde van het seizoen 1997, de eerste van de discipline”, herinnert de inwoner van Genly zich. “Met enkele vrienden hebben we het team Fun Passion opgericht. In 2004 hing ik de helm aan de haak om me toe te leggen op een nieuwe uitdaing. In dat jaar heb ik immers CG Racing opgericht met één doelstelling: jongeren – en mindere jonge rijders – omkaderen bij het beoefenen van de autosport. Ik wou dus mijn passie delen en hulp bieden voor wie de autosport wou ontdekken!”

Twee tenoren uit de karting op de #219

Ondanks activiteiten in verschillende disciplines, was het vooral in de karting dat CG Racing tot op heden een reputatie kon opbouwen. Vier rijders die de kleuren van CG Racing al hebben verdedigd, zullen het team dan ook laten debuteren in de VW Fun Cup. Op de #219 worden twee voormalige tenoren van de Belgische karting ingeschreven, met William Godefroid (winnaar van de erg prestigieuze 24 Uur van Le Mans Karting, tweede in de Internationale IAME-finale en gewezen vicekampioen van België) en Anthony Lambert (Belgisch kampioen en winnaar van de X30 Europa Challenge), die al een zekere ervaring bezit in wedstrijden van lange adem in de 24H Series. “Maar allebei zullen ze debuteren in de VW Fun Cup en we weten dat we nog alles moeten leren”, tempert Christophe. “We gaan de confrontatie aan met teams en rijders die enorm veel ervaring hebben en we verwachten niet om meteen vooraan mee te strijden. We leggen onszelf geen enkele druk op en 2019 wordt vooral een leerjaar, maar het team is erg gemotiveerd. Zal dat volstaan om ons te tonen komend seizoen? We zullen zien.”

Een pedagogisch project voor de Biplace

De tweede wagen is een Biplace met rugnummer #364. “En die staat in het teken van een knap pedagogisch project”, verduidelijkt Christophe. “We hebben de wagen toevertrouwd aan de leerlingen mechanica van het IEPS van Jemappes-Quiévrain, een school voor sociale promotie die een educatief model organiseert rond de competitie. De zes leerlingen, omringd door hun leerkrachten, hebben een Biplace Evo2 omgevormd tot een Evo3. En drie onder hen werden uitgekozen om ons te vergezellen tijdens de races en in te staan voor de assistentie.”

Martin Brunet en Maxime Musin delen het stuur van de #364, misschien samen met een derde rijder later dit jaar. “Martin heeft voor CG Racing gereden in de categorie X30 Masters in de karting en Maxime heeft vrijetijdskarting gereden met ons”, glimlacht Christophe. De begeleiding in de autosport, met steeds hogere ambities, heeft dus zijn vruchten afgeworpen. Voor Christophe Godart en het volledige team van CG Racing wordt komende zaterdag in Mettet dus een bijzonder emotioneel moment.

Foto: CG RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zondag 17 maart 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons