van der Horst

Champion Lubricants Belgische partner van World RX en Niclas Grönholm

GRX Hyundai in WK RX Frankrijk 2019
GRX Hyundai in WK RX Frankrijk 2019
Het FIA World Rallycross Championship en Champion Lubricants hebben een partnerschap gesloten en hebben een contract getekend voor de komende twee seizoenen. Daarnaast zullen de kleuren van Champion Lubricants ook opnieuw de flanken sieren van de GRX Taneco-Hyundai van de Finse TGV Niclas Grönholm.
Niclas Grönholm - GRX Hyundai i20
Niclas Grönholm - GRX Hyundai i20
Champion Lubricants is een onderdeel van het Belgische moederhuis Wolf Oil Corporation en is actief in tal van gemotoriseerde sporten. Global Marketing Director Frédéric Decroix kwam tot een akkoord met David Gillett, Commercial Director voor World RX, waardoor Champion Lubricants mee de schouders steekt onder het spectaculairste wereldkampioenschap binnen de autosport.   

Hoewel de motorsportsector net zoals vele andere sectoren te kampen heeft met een ongekende tegenwind, blijft de wereld zich verenigen om het hoofd te bieden aan deze uitdagende tijden. Als wereldwijd merk helpt Champion Lubricants het World RX door in de toekomst te investeren met de naambekendheid van zijn product.

Niclas Grönholm - GRX Hyundai i20
Niclas Grönholm - GRX Hyundai i20
Daarnaast zal het Belgisch bedrijf ook zijn samenwerking verlengen met het Team GRX van Niclas Grönholm, zoon van tweevoudig wereldkampioen rally Marcus Grönholm. De zoon van de vliegende Fin was een van de favorieten voor de wereldtitel in 2019, maar een operatie aan de appendix gooide roet in het eten en Niclas moest forfait geven in België en Engeland. In Francorchamps ging de zege wel naar zijn Russische ploegmaat Timerzyanov. Uiteindelijk won de Fin nog twee races en eindigde hij vierde in het kampioenschap op 25 punten van de titel. In de wetenschap dat hij door de forfaits 60 potentiële punten liet liggen, was de wereldtitel een haalbare kaart.

Het World RX-seizoen 2020 bestaat normalitair uit tien races, maar gezien de huidige toestand omtrent de COVID-19-pandemie, is de kalender 2020 nog onder voorbehoud. De Belgische manche in Spa-Francorhamps is in ieder geval verschoven naar het einde van het seizoen.

Om meer te weten te komen over Champion Lubricants’ innovaties en evenementen kan u hen op Social Media volgen: Instagram : @Championlubes_official / Facebook: Champion Lubes

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 5 juni 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons