van der Horst

Chantal Kroll en Memac Ogilvy Duel Racing winnen titels in 24H SERIES powered by Hankook 2015

Memac Ogilvy Duel Racing
Memac Ogilvy Duel Racing
De Zwitserse rijdster Chantal Kroll en het team Memac Ogilvy Duel Racing uit de Verenigde Arabische Emiraten hebben de algemene rijders- en teamtitels in de 24H SERIES powered by Hankook 2015 gewonnen. In beide klassementen werd de strijd pas in de laatste race van het seizoen, de Hankook 12H EPILOG BRNO, beslist.
  • Dreamdrive
Chantal Kroll
Chantal Kroll
Chantal Kroll, die tijdens de vorige wedstrijd in Barcelona al de Ladies’ Cup voor zich had opgeëist, behaalde haar punten met de Hofor Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in de klasse A6 en de Hofor-Kueperracing BMW E46 M3 Coupé in de klasse A5. Het succes voor Memac Ogilvy Duel Racing was het resultaat van de prestaties van de drie broers Ramzi, Nabil en Sami Moutran, allen uit de Verenigde Arabische Emiraten, en de Brit Phil Quaife, die samen met de SEAT Leon Cup Racer van het team in de klasse A3T uitkwamen.Memac Ogilvy Duel Racing
Memac Ogilvy Duel Racing
Nadat eind 2014 de status als ‘International Series’ werd toegekend door de FIA, kon het Nederlandse bureau CREVENTIC, dat in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) optreedt als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, dit jaar voor het eerst punten voor de races toekennen. In het algemeen rijdersklassement behaalde Chantal Kroll klasse-overwinningen in Dubai en Paul Ricard en een tweede plaats in Barcelona. In combinatie met de vierde plaatsen op Zandvoort en Brno was dat genoeg voor haar om met 123 punten de titel binnen te halen. De broers Moutran en Phil Quaife volgen met een achterstand van drie punten op de plaatsen twee tot en met vijf. Memac Ogilvy Duel Racing won in Dubai en Barcelona zijn klasse, eindigde in Mugello en Brno als tweede en werd op Paul Ricard derde, waarmee het de titel won met een totaal van 120 punten, drie meer dan het Duitse team Hofor-Kueperracing en het Britse RAM Racing, die gedeeld tweede werden.

Ram Racing-Mercedes Benz SLS AMG GT3
Ram Racing-Mercedes Benz SLS AMG GT3
In het A6-rijdersklassement behalen de RAM Racing-coureurs Tom Onlsow-Cole en Thomas Jäger met 117 punten de titel. De Australiër Peter Leemhuis eindigt bovenaan in de klasse SP2 met 119 punten. De Britten Devon Modell en John Gilbert zijn rijderskampioenen in de klasse SP3 met een totaal van elk 100 punten. De Duitser Bernd Küpper en de Zwitsers Martin en Chantal Kroll stellen met elk 117 punten de A5-rijderstitel veilig. De Oostenrijker Gustav Engljähringer had in Barcelona al de CUP1-rijderstitel binnengehaald en heeft 99 punten. De A2-rijderstitel gaat naar de Italiaan Luigi Stanco en de Zwitser Stefan Tanner, elk met 106 punten. In de D1-dieselklasse sluiten de Hongaren Norbert Nagy, Witold Elekfy en László Csuti met 39 punten het seizoen als winnaars af en in D2 winnen de Britten Jamie Morrow, Tom Barrow en Nick Narrow met 54 punten de titel.

Hofor Racing
Hofor Racing
RAM Racing had in Barcelona al de A6-teamtitel binnengehaald en sluit het seizoen met 117 punten af. In de 997-klasse wint het Franse team Ruffier Racing met 101 punten de titel. MARC Cars Australia 1 is de SP2-teamkampioen met 110 punten. Speedworks Motorsport 2 behaalt de SP3-teamtitel met 100 punten. Hofor-Kueperracing is het kampioensteam in de klasse A5 met 117 punten. Memac Ogilvy Duel Racing voegt de A3T-teamtitel aan de algemene titel toe en wint de klasse met 120 punten. De CUP1-teamtitel gaat naar Bonk Motorsport met 113 punten. Het Zwitserse presenza.eu Racing Team Clio 1 wint de titel in A2 met 106 punten. Het Hongaarse team RCM Motorsport sluit het seizoen af als het beste D1-dieselteam met 39 punten, terwijl het Britse Saxon Motorsport met 54 punten de D2-teamtitel veiligstelt.

Volledige standen zijn te vinden via www.24hseries.com/series/standings. Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24HSeries bt CreventicSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 13 oktober 2015.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons