van der Horst

Charles Leclerc en Marcus Ericsson rijden voor het Alfa Romeo Sauber F1 Team

Charles Leclerc en Markus Ericsson
Charles Leclerc en Markus Ericsson
Na de aankondiging van de samenwerking tussen Alfa Romeo en het Sauber F1 Team, volgde al snel de bevestiging van de namen van de rijders die voor het team uitkomen in 2018. Marcus Ericsson is er in geslaagd om zijn zitje te behouden, hij krijgt het gezelschap van de Ferrari Junior rijder Charles Leclerc.
Alfa Romeo Sauber F1 Team
Alfa Romeo Sauber F1 Team
Met Alfa Romeo als hoofdsponsor lag het in de lijn van de verwachting dat het Sauber F1 Team zou dienen als opleidingsteam voor de Ferrari Driver Academy rijders Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi. Maar enkel Leclerc kon van de twee een racezitje bemachtigen. Marcus Ericsson die de steun geniet van de eigenaars van Sauber wist zijn plaats te behouden, Giovinazzi wordt verwezen naar de rol van reserverijder.

Het Alfa Romeo Sauber F1 Team gaf gelijktijdig een voorsmaakje weg van wat het kleurenschema van de wagen kan worden in 2018. De witte kleur, die we nog kennen uit bijvoorbeeld het BMW-tijdperk, blijft grotendeels behouden, enkel het motordeksel is in het Alfa Romeo rood getooid. Dat is overigens niet geheel verrassend, Sauber is nog steeds een Zwitsers team en wit en rood zijn de traditionele kleuren - niet enkel van de vlag, maar ook in de Autosport.

Foto's: Sauber F1 Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 2 december 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons