van der Horst

Charles Leclerc lanceert eigen kartmerk

Charles Leclerc - Birel ART
Charles Leclerc - Birel ART
Tussen de Amerikaanse en Braziliaanse Grote Prijs Formule 1, maakte Charles Leclerc vandaag bekend dat hij een eigen kartmerk lanceert. De Monegask gaat in zee met het Italiaanse Birel ART, naar eigen zeggen een keuze met het hoofd en met het hart.
De tweevoudige Grand Prix winnaar leerde net als vele anderen in de autosport de kneepjes van het vak in de karting. Hij boekte dan ook mooie successen in de kartsport, op een Birel ART. Onder andere in de WSK Euroseries in 2012 dat hij als winnaar afsloot. Leclerc, die de liefde en passie voor de motorsport in de karting te pakken kreeg, speelde al langer met het idee van een eigen kart. Kort voor het einde van het Formule 1 seizoen acht hij het moment dus gekomen. 

Charles Leclerc
Charles Leclerc
De Birel ART fabriek, gelegen in Lissone in de buurt van Monza, zal chassis' voor Mini, OK, OKJ, KZ en Rotax motoren produceren. Ook huurkarts zullen opgenomen worden in het gamma. De CL chassis' zullen binnenkort bij de Birel ART dealers te bewonderen zijn.


Het is overigens niet de eerste grote naam uit de Formule 1 die zijn naam koppelt aan een kart fabrikant. Onder andere Lewis Hamilton (CRG), Fernando Alonso (TonyKart) en Daniel Ricciardo (Birel) hadden, of hebben hun naam verbonden aan de kartsport. 

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 7 november 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons