van der Horst

Charles Munster voor het eerst aan het feest

Charles Munster - Subaru Impreza
Charles Munster - Subaru Impreza
18 jaar pas, maar Charles Munster mag al zijn eerste overwinning vieren. In de Romania Historic Winter Rally toonde hij zich veruit de sterkste van een internationaal pak.
Sneeuw: onbekend terrein. Een vierwielaangedreven wagen: onbekend terrein, laat staan een Subaru Impreza 555. Roemeense wegen: onbekend terrein. En toch weerhield het Charles Munster, broer van en zoon van, niet om zijn eerste overwinning op te strijken. "Kijk hoe Colin McRae het deed!" Dat was het advies dat Bernard Munster, die thuisbleef door het overlijden van Philip Cracco, zijn 'kleine' mee gaf.

Munster had het in het begin duidelijk niet onder de markt op die witte ondergrond, maar vanaf dag twee ging het almaar beter en duldde hij amper nog tegenstand, ook al was die eerder gering. "Je moet echt driften met de wagen en dat ben ik niet gewoon. Het is volledig tegenovergesteld aan wat ik gewend ben", aldus Munster.

Hij won uiteindelijk met maar liefst vijf minuten voorsprong op Paul Chabloz (BMW) en had zelfs bijna elf minuten voorsprong op Gérard Mercy (Porsche), ook al uit de BMA-stal.

Foto: BMA Autosport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 13 januari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons