van der Horst

Charles Weerts, een Belg in de Formule 4

Charles Weerts (links)
Charles Weerts (links)
Steeds meer jonge Belgische piloten dromen van een carrière in de formuleracerij in navolging van Stoffel Vandoorne. Bij hen hoort ook Charles Weerts die de overstap maakt van de karting naar het Duitse Formule 4 kampioenschap. De 15-jarige Belg komt er uit voor Team Motopark en mikt op de titel van beste rookie.
De opmars van Stoffel Vandoorne tot de Formule 1 lijkt nu ook meerdere jonge Belgische piloten te inspireren om hun geluk uit te proberen in de formuleracerij. Zo hebben we dit jaar in de Formule Renault Max Defourny, Gilles Magnus en Gislain Cordeel, terwijl Ugo de Wilde zijn eerste stappen zet in de F4 FFSA Academy. Daar mogen we nu ook Charles Weerts bijtellen, de 15-jarige Belg betwist immers dit jaar het Duitse ADAC Formula 4 kampioenschap waar hij uitkomt voor het gerenommeerde Duitse Team Motopark.

Jonathan Aberdein - Motopark
Jonathan Aberdein - Motopark
Charles Weerts rijdt zijn eerste volledige seizoen in de autosport, maar heeft toch al enige ervaring met formulewagens. Na enkele jaren doorgebracht te hebben in de karting betwistte hij eerder dit jaar al enkele races in het Formula 4 United Arab Emirates (UAE) Championship, waar hij zevende eindigde in de puntenstand. Zijn doel voor dit seizoen is het behalen van de titel van beste rookie al hoopt hij stiekem op een plaats bij de twaalf eersten in de algemene eindstand. Zijn ploeggenoot bij Team Motopark wordt de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein.

Foto's: Formula 4 UAE Championship & ADAC Formula 4



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 12 april 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons