van der Horst

Charles Weerts tekent bij Audi Sport customer racing

Charles Weerts
Charles Weerts
De GT3-afdeling van Audi Sport telt in 2021 niet langer twee, maar wel drie Belgische fabrieksrijders. Naast Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch wordt nu ook Charles Weerts officieel in dienst genomen bij de Duitse constructeur. Op het programma van de R8 LMS GT3 staat opnieuw de Intercontinental GT Challenge, met de Total 24 Hours of Spa, maar ook andere klassiekers als de 24 Uur van de Nürburgring of de GT World Cup in Macau.
Amper twee seizoenen heeft Charles Weerts nodig gehad om zichzelf te bewijzen aan het stuur van de Audi R8 LMS GT3. De Luikenaar tekende net als Dennis Marschall voor het eerst een contract als fabrieksrijder van Audi customer racing. Ze worden dus de collega's van Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch, maar ook van Mattia Drudi, Rahel Frey, Christopher Haase, Pierre Kaffer, Kelvin van der Linde, Christopher Mies, Patric Niederhauser, Frank Stippler en Markus Winkelhock.

Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Audi heeft daarnaast gewezen DTM-rijders René Rast, Nico Müller en Mike Rockenfeller aan boord weten te houden. Ook zij worden ingezet in diverse GT3-programma's. Voor het laatst staat ook het Formula E-kampioenschap op het programma. Diezelfde René Rast vormt daar een team met Lucas di Grassi.

Foto's: Arne Simons en Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op donderdag 14 januari 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons