van der Horst

Charlotte: Andre Castro wint en gaat als leider richting finale

Andre Castro - DF1 Racing
Andre Castro - DF1 Racing
Voor de tweede halve finale trokken de dame en heren van de EuroNASCAR Esports Series richting de Charlotte Roval, het tracé dat deels ovaal en deels circuit is. Andre Castro kroonde zich eerder op een gelijkaardig circuit in Daytona al tot winnaar en gisterenavond herhaalde hij dat kunstje. Startende vanop pole hield hij zonder problemen de leiding vast en had aan de meet 8 seconden voorsprong op Tobias Dauenhauer en bijna 11 seconden op Alon Day.
Dankzij deze overwinning doet de Amerikaan, die vorig seizoen nog uitkwam voor PK Carsport, een zeer goede zaak in het kampioenschap, temeer gezien de vorige leider Loris Hezemans niet verder kwam dan een vijfde plaats. En ook Dauenhauer, voorheen derde in de stand, is nog niet uitgeteld voor de titel en kampioenschapsring. Lasse Soerensen, die tot twee weken geleden nog leider was, nam gisteren niet deel aan de race en zal het moeilijk hebben om nog kampioen te worden.

Wie wel nog kans maakt, is landgenoot Bryan Crauwels. De Braxx Racing-mecanicien en tevens diegene die de set-up's opstelt voor dit kampioenschap, eindigde gisteren op een mooie zesde plaats, net achter Hezemans. Gezien er dubbele punten te verdienen vallen, 80 voor een overwinning zonder extra bonuspunten, maakt hij mathematisch nog kans op de titel, al moet hij dan wel bijna rekenen op pech met zijn beter gerangschikte concurrenten. Voor de rest qua Belgen: Bavo Follon en Simon Pilate waren eveneens afwezig, enkel Guillaume Deflandre verscheen nog aan de start. In de beginfase reed hij goed mee vooraan tot hij aangetikt werd door een achterligger en uiteindelijk moest opgeven.

Foto:NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 1 juli 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons