van der Horst

Chennai: Jamie Chadwick snoept titel af van Max Defourny

Jamie Chadwick
Jamie Chadwick
Dit weekend stond de laatste manche van de MRF Challenge in Chennai op het menu en voor de manche zag het er naar uit dat de titelstrijd tussen Max Defourny en Jamie Chadwick ging gaan. Na vijf races was het toch de Britse die de eindwinst naar zich toe trok en zich zo als eerste vrouw de titel in de MRF Challenge binnen haalde. Al vanaf zaterdag liep het voor geen meter voor Defourny en hij zag zijn voorsprong van 18 punten al volledig in rook op gaan na de tweede race. Na de vierde wedstrijd lag de jonge Belg zelfs 18 punten achter. Defourny had nog een waterkans in de laatste race, maar kwam niet verder dan een zesde plaats, terwijl Chadwick richting haar zesde overwinning van het seizoen reed. In de eindstand haalde ze het met 37 punten voorsprong op Defourny.
Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
De andere Belg in het veld - Michelangelo Amendola - liet zich ook opmerken tijdens het laatste weekend van het seizoen. De Genkenaar startte het weekend met een tweede en vierde plaats tijdens de races op zaterdag en ging zondag verder op dit elan. Amendola pakte een mooie tweede plaats tijdens de derde en vierde race om dan uiteindelijk het laagste podiumtrapje in te nemen tijdens de laatste race van het seizoen. Met deze resultaten eindigt de jonge Genkenaar op een vijfde plaats in de eindstand.

Foto's: MRF ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 10 februari 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons