Cherain in extremis naar winst in Spa

Cedric Cherain - DS3 R5
Cedric Cherain - DS3 R5
Niet Kevin Abbring, niet Kris Princen maar Cedric Cherain wint de Spa Rally. In extremis viel Princen weg na een stevige klapper in zijn Skoda Fabia R5. Voor Cherain (DS3 R5) is het zijn derde winst in het BK ooit.
Een hels slot heeft C├ędric Cherain op het eind helemaal bovenaan het klassement gebracht. Op de allerlaatste proef moest Kris Princen een voorsprong van 20 seconden verdedigen. Een geruststellende voorsprong, maar de Limburger schoof alsnog van de baan en moest opgeven. Rijder en co-rijder hadden een medische check-up nodig. Cherain kreeg zo de winst op een zilveren schoteltje aangeboden.
 
Benoit Allart (Fabia R5) eindigt verrassende tweede, weliswaar op ruim zes minuten. Vincent Verschueren stuurt zijn Fabia, een misrekening vrijdag, alsnog naar een podiumplaats. Met de opgaves van Princen en Kevin Abbring, die ook van de baan ging in zijn Peugeot 208 R5, doet de Oost-Vlaming een gouden zaak in het BRC-kampioenschap.

De resultaten zijn wel onder voorbehoud door de moeilijke omstandigheden op de laatste proef.

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in BFO Belgian Rally Championship op zaterdag 18 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.

  • Powercars