van der Horst

Chevrolet haalt het doek van de Corvette Z06 GT3.R (+ video)

Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Aan de vooravond van de 61ste editie van de Rolex 24 at Daytona, laat Chevrolet na een publieke voorstelling de eerste beelden van de Corvette Z06 GT3.R los op de wereld. De gloednieuwe GT3, bestemd voor klantenteams, zal volgend jaar de vervanger worden van de Chevrolet Corvette C8.R en zal zijn eerste wedstrijdmeters exact binnen een jaar maken. General Motors gaf ook al aan hoeveel wagens het denkt in te zetten vanaf volgend jaar.
Tot nu toe zijn er al zeker zes wagens bevestigd voor 2024. Vier zullen uitkomen in IMSA waarbij twee in zowel GTD Pro als GTD. Maar er zijn ook twee chassis bestemd voor Europa, meer bepaald voor het FIA WEC en de 24 uren van Le Mans. Waar men buiten die twee kampioenschappen verder nog gaat uitkomen, wordt momenteel bij Chevrolet en GM overwogen. Voorlopig kijkt men enkel naar de Fanatec GT World Challenge America en de Intercontinental GT Challenge. Met andere woorden: een trip naar de 24 Hours of Spa voor de Corvette behoort nog steeds tot de mogelijkheden in 2024.
 
Foto's: General MotorsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 27 januari 2023.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons