Chicherit met Prodrive en Renault naar World RX

Guerlain Chicherit  - Renault Mégane IV RX Supercar
Guerlain Chicherit - Renault Mégane IV RX Supercar
De Franse spektakelman Guerlain Chicherit zal vanaf 2018 het World RX-peloton komen vervoegen met een Renault Mégane RX Supercar ‘made by Prodrive’, gebaseerd op de Mégane IV. De Fransman was reeds actief in het World RX met de MINI van JRM Racing. Een MINI die trouwens als WRC wagen het licht zag in de ateliers van... Prodrive, terwijl het Britse team ook mee betrokken partij was toen de MINI richting Rallycross ging.
  • Powercars
Guerlain Chicherit - MINI
Guerlain Chicherit - MINI
Waaghals Chicherit is een voormalig skikampioen, Junior WRC-rijder en Dakar-piloot voor onder meer X-Raid. Bij die laatste discipline scoorde hij samen met Tina Thörner in 2010 een vijfde plaats algemeen als beste resultaat. Guerlain Chicherit staat ook bekend voor zijn extreme uitdagingen, waaronder de backflip en de langste jump die bijna verkeerd afliep.


Guerlain Chicherit - Mini RX
Guerlain Chicherit - Mini RX
De nieuwe Renault Megane IV RX Supercar zal ontworpen en opgebouwd worden door Prodrive, het team rond David Richards in de hoofdzetel in Banbury, met inbegrip van een eigen 2-liter turbomotor. De bolide zal worden onthuld tijdens de komende WK manche in het Franse Lohéac. Meteen ook de start van een uitgebreide testperiode om dan goed voorbereid aan de start te komen in 2018. Het team zal varen onder de vlag van GCK, het team rond de Fransman. Of er een tweede wagen komt om team te vormen en mee te spelen voor de team en/of constructeurstitel, is niet geweten.

Guerlain Chicherit  - Renault Mégane IV RX Supercar
Guerlain Chicherit - Renault Mégane IV RX Supercar
Chicherit heeft nog maar enkele races op zijn actief en zal meer dan waarschijnlijk komend seizoen links of rechts opduiken om zijn ervaring op de track aan te scherpen alvorens in de herfst te testen met de nagelnieuwe Mégane.Foto's: Johnny & Frieda Loix, Monster Energy & FIA World RX

 

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 8 februari 2017.

  • VR Racing