van der Horst

Chili: Evans snelste in shakedown

Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans heeft de snelste tijd laten optekenen op de shakedown van de Rally van Chili, de elfde manche van het WRC. De Welshman ging teamgenoot Kalle Rovanperä en Pierre-Louis-Loubet vooraf.
  • Skylimit Events
Het WRC zit stilaan in de eindfase. Kalle Rovanperä (Toyota) kan dit weekend zichzelf opvolgen als wereldkampioen, maar dan moet alles wel meezitten voor de jonge Fin. Hij moet vooral Elfyn Evans (Toyota) in het oog houden. De Welshman reed vandaag wel de snelste chrono op de shakedown, gevolgd door Rovanperä. Pierre-Louis Loubet (Ford), bijgestaan door Nicolas Gilsoul, eindigde knap derde.

Teemu Suninen (Hyundai) klokte de vierde tijd en was daarmee eerste Hyundai. Takamoto Katsuta (Toyota) reed een vijfde tijd, gevolgd door Thierry Neuville (Hyundai), die geen al te beste herinneringen heeft aan de Chileense manche, na zijn zware crash in 2019. Ook de Belg is mathematisch nog niet uitgeteld voor de titel, maar hij heeft al een mirakel nodig om de Toyota's nog bij te halen in de WK-tussenstand. Ott Tänak (Ford), winnaar van de vorige editie, noteerde een zevende tijd, Esapekka Lappi (Hyundai) een achtste tijd.

Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally1
Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally1
Weinig verrassend was Grégoire Munster (Ford) de traagste bij de Rally1-wagens. De jonge Belg maakt er namelijk zijn debuut op het hoogste niveau, dankzij de steun van Jourdan Serderidis. Munster deed het zeker niet onaardig en was maar een seconde trager dan Lappi. Hij noteerde zijn snelste chrono ook op het moment dat de staat van het parcours begon te verslechteren. Met een verlies van minder dan een seconde per kilometer op de snelste tijd, liet Munster een goede indruk na.

In WRC was de snelste tijd voor thuisrijder Alberto Heller, voor Emil Lindholm en Gus Greensmith. 

De rally start vrijdag met zes proeven. Het zwaartepunt ligt op zaterdag met zes ritten waarvan vier die tegen de teller van de 30 kilometer aanleunen. De Rally van Chili eindigt zondag, met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 28 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons