van der Horst

Chili geeft geen groen licht aan Dakar

Stéphane Peterhansel - Peugeot 3008 DKR
Stéphane Peterhansel - Peugeot 3008 DKR
Chili heeft de organisatie van de Dakar Rally een fiks probleem bezorgd. Het Zuid-Amerikaanse land wil niet dat de Dakar de komende editie voet zet op Chileense bodem. Organisator ASO zag zich genoodzaakt om de voorstelling, die komende woensdag gepland stond, uit te stellen.
"Dit weekend zijn er nieuwe ontwikkelingen en besprekingen geweest met betrekking tot de te doorkruisen landen tijdens Dakar 2019. De Chileense overheid maakte onverwachts bekend geen onderdeel te zullen zijn van de route van 2019", schrijft ASO in een kort communiqué.

ASO moet nu het parcours hertekenen. Voor de organisatie is het een grote streep door de rekening want Chili was de voorbije jaren een dankbare partner door hun uitdagende parcours op grote hoogtes. Ook Argentinië zou geen deel uitmaken van het parcours (wat een geluk bij een ongeluk zou zijn). De start zou in Ecuador gegeven worden.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op dinsdag 15 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons