van der Horst

Chili: Meeke krijgt nog minuut straftijd

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Kris Meeke (Toyota Yaris) is dan toch niet op de achtste geëindigd in de Rally van Chili, de zesde manche van het WRC. De Noord-Ier kreeg nog een tijdstraf omdat hij te lang doorreed met een gebroken voorruit na een crash.
  • Heinz Performance
Op de tweede dag ging Kris Meeke over de kop waarbij hij zijn voorruit brak. Hij wilde echter doorrijden omdat hij geen zonnebril meehad, maar even later moest hij de ruit uithalen omdat die los kwam te zitten. De stewards hadden Meeke die beslissing liever vroeger zien nemen en gaven hem een minuut straftijd.

Kris Meeke duwde op zondag hard door om de WRC2-rijders nog te kloppen om zo achtste te worden en nog wat merkenpunten mee te graaien. Hij kwam als achtste over de meet maar werd terug op plaats tien gezet door de penalty. Kalle Rovanperä en  Mads Ostberg schoven zo respectievelijk op naar plaats acht en negen. Die extra puntjes moest hij dus ook terug inleveren.

Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 13 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons