van der Horst

Chili: Neuville mist, Tänak leidt

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Halfweg de rally van Chili is Ott Tänak de fiere leider. Van Thierry Neuville zal de Est niet veel last hebben want de Belg en WK-leider ging hard van de baan en moest de strijd staken.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20) had zaterdag iets goed te maken op Ott Tänak (Toyota Yaris) en opende meteen met een snelste tijd, zonder al veel goed te maken want de Est volgde vlot. Bij zijn volgende poging om Tänak bij te benen ging het volledig fout voor de Belg. Hij raakte de boord in een snelle rechtste bocht, sloeg om en ging enkele keren over de kop. Einde verhaal voor de Belg die er wel zonder kleerscheuren van af kwam.

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak eiste nog één snelste tijd op maar hield vooral dichtste belager Sébastien Ogier (Citroën C3) in de gaten en die kwam geen stap dichterbij. Hij volgt al op 34.6 seconden. De Est zou dus zonder pech richting winst moeten rijden. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is derde op 51 seconden.


Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb (Hyundai i20), auteur van de besttijd op de proef waar Neuville van de baan ging, hield gelijke tred met Tänak en wordt zo vierde op amper een secondje van Latvala. Elfyn Evans (Ford Fiesta) volgt op ruilm een minuut als vijfde, gevolgd door zijn teamgenoot Teemu Suninen (Ford Fiesta) die al op bijna drie minuten staat. Kris Meeke (Toyota Yaris) speelde ook nog lang een rol van betekenis maar ook hij ging van de baan.

In WRC2 (Pro) heeft Kalle Rovanperä inmiddels het heft stevig in handen.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons