van der Horst

Chili: Rosberg X Racing houdt het kampioenschap spannend

Rosberg X Racing versus Acciona | Sainz XE Team
Rosberg X Racing versus Acciona | Sainz XE Team
De finale van het Extreme E-kampioenschap vindt dit weekend plaats in Chili, meer bepaald in de Atacama woestijn. Met nog twee wedstrijden te gaan in een heel spannend kampioenschap, zal men pas dit weekend de winnaars kunnen kronen. Rosberg X Racing zette wel een goede stap richting titel, want Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky wonnen de finale. Het Zweedse duo pakt zo ook de leiding over met vier punten voorsprong op Acciona | Sainz XE Team, waar Mattias Ekström en Laia Sanz als tweede over de meet kwamen.
  • St. Paul
Crash van Abt Cupra XE tijdens de tweede kwalificatieronde
Crash van Abt Cupra XE tijdens de tweede kwalificatieronde
De kwalificatieheats in Chili werden wel vooral getekend door de vele crashes. Tijdens de eerste ronde was het de GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing die crashte, maar vooral in de tweede sessie kregen we de meeste incidenten. Zowel Abt Cupra XE, als Veloce Racing en Andretti Attawkilat Extreme E werden getroffen. Alleen Veloce kon aan de start verschijnen voor de finale, maar reed er uiteindelijk geen meter. In de redemption race bleven er nog maar drie teams over en daar kwam Carl Cox Motorsport met Timo Scheider en Lia Block als beste uit, gezien de overige twee wagens oftewel pech kenden oftewel niet goed genoeg waren.

Podium 2023 Extreme E Antofagasta Copper X-Prix Race 1
Podium 2023 Extreme E Antofagasta Copper X-Prix Race 1
In de finale kregen we een intens duel tussen Kristoffersson en Ekström. Deze laatste leidde zijn hele stint en bij de wisselzone wist hij snel door te stomen naar zijn box om het stuur over te geven aan Sanz. Maar alles liep toch nog in het honderd nadat er een zandwolk net voorbij kwam en de Spaanse niet zag dat ze mocht vertrekken en zo de leiding kwijt speelde aan Åhlin-Kottulinsky. Sanz probeerde nog wel aan te sluiten, maar voorbij steken lukte niet. X44 Vida Carbon Racing met Fraser McConnell en Cristina Guttièrez vervolledigde het podium. Hiermee pakt Rosberg X Racing de leiding over van Acciona | Sainz XE Team met zes punten voorsprong. Het zal dus nog heel spannend worden vandaag om te zien wie de derde titel pakt.

Foto's: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 3 december 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons