van der Horst

Chili: Tänak op ramkoers

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak leidt na de openingsdag in de rally van Chili, manche zes van het WRC. Thierry Neuville moet voorlopig vrede nemen met de vierde plaats.
Rond de middag bleef het koptrio nog bijeen, maar na de middag nam Ott Tänak (Toyota Yaris) afstand van de rest met twee indrukwekkende besttijden. Hij heeft nu al 22.4 seconden voorsprong op Sébastien Ogier die de schade enkel kon beperken. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is voorlopig derde op 28.8 seconden al had de Fin nog een pak dichter kunnen staan, mocht hij de foutenlast beperkt hebben.

Thierry Neuville (Hyundai i20) kende een moeilijke namiddag waarin hij meer moest vegen dan verwacht. Het parcours droogde na de middag namelijk uit. Hij staat wel al op net geen halve minuut van de Estse leider. Op driekwart minuut vechten Kris Meeke (Toyota Yaris) en Sébastien Loeb een duel uit. De Franse recordkampioen reed een uitstekende middag en was na Tänak de snelste van het pak met twee tweede tijden en een snelste tijd op de afsluitende showproef. Elfyn Evans (Ford Fiesta) is zevende op een minuut, Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is achtste op reeds twee minuten.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons