van der Horst

Chili: Tänak op weg naar winst

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Ott Tänak lijkt op weg zijn opgave in Argentinië te compenseren met een overtuigende overwinning in Chili. De Est heeft een halve minuut te verdedigen op Sébastien Ogier.
  • Dreamdrive
Met Thierry Neuville (Hyundai i20) in de lappenmand moet Ott Tänak (Toyota Yaris) enkel rekening houden met Sébastien Ogier (Citroën C3) en die houdt hij koel af. De Fransman volgt op 30.3 seconden en lijkt, behoudens pech bij de Est, uitgeteld voor de zege. Hij heeft trouwens anders besognes want Sébastien Loeb (Hyundai i20) zit hem op de hielen. De Fransman is op de openingsproeven na misschien wel de snelste van het pak. 

Op dik één minuut volgt Elfyn Evans (Ford Fiesta). Teemu Suninen (Ford Fiesta) is ook op weg om aardig wat punten te sprokkelen vanop de vijfde plaats, maar dan moet hij wel Esapekka Lappi (Citroën C3) afhouden die nog aan het bekomen is van zijn crash in Argentinië.

Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is zevende en Kalle Rovanperä besluit als leider in WRC2 (Pro) de top acht.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons