van der Horst

Chili: Tänak vliegt als vanouds

Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Ott Tänak is na de openingsdag de leider in de Rally van Chili, de elfde manche van het WRC. Hij heeft een kleine marge op Teemu Suninen. Thierry Neuville is vierde.
Ott Tänak (Ford) begon het beste aan de Rally van Chili, met de snelste tijd op de openingsproef. De Est moest wel eventjes Elfyn Evans (Toyota) de leiding laten en ook Teemu Suninen (Hyundai) proefde even van de kopppositie, maar Tänak toonde op het einde van de dag zijn tanden en mocht als leider gaan slapen.

Teemu Suninen is een knappe tweede op amper 4.2 seconden van de kop. Elfyn Evans verloor in het slot wat terrein maar zijn achterstand bleef beperkt tot 12.7 seconden. Dat is straf, want de Welshman moest als tweede baan op en dat bleek geen sinecure.

Thierry Neuville (Hyundai) is vierder op bijna een halve minuut. De Belg wipte op het einde van de dag nog over Kalle Rovanperä (Toyota) die een moeilijke dag kende en op de slotproef ook even het decor in dook, zonder erg weliswaar. Erger verging het Esapekka Lappi (Hyundai) en Pierre-Louis Loubet (Ford) die al snel uit de wedstrijd tuimelden. 

Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde. Grégoire Munster debuteert met zijn Rally1-wagen voorlopig met een zevende plaats algemeen, op anderhalve minuut van de kop.  

In WRC2 leidt Sami Pajari, voor Oliver Solberg en Nikolay Gryazin. Drie Skoda's bovenaan dus.

Zaterdag volgt de langste dag met 150 km tegen de klok. De rally eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons