van der Horst

Chili: Toptrio scheidt zich weer af

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De pikorde wordt na drie proeven al gerespecteerd in Chili. Ott Tänak, Sébastien Ogier en Thierry Neuville bezetten in die volgorde het podium. Neuville moest in de tweede proef wel genoegen nemen met een normtijd nadat hij een rode vlag kreeg.
Toyota opende sterk met drie Toyota's in de top vijf en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en Kris Meeke (Toyota Yaris) helemaal vooraan. Ott Tänak (Toyota Yaris) liet zich niet kennen en pakte de volgende besttijd op een vreemde tweede proef. Thierry Neuville (Hyundai i20) die opende met een zesde tijd kreeg plots een rode vlag op KP2. Blijkbaar had de FIA het parcours nog niet vrijgegeven. De Belg kreeg in eerste instantie de tijd van Sébastien Ogier, wat goed leek na een eerder matige start. Maar de organisatie herzag dat en zette de Belg enkele tellen verder. Neuville reageerde wel met een snelste tijd op de derde proef, wat aangeeft dat die aangepaste normtijd misschien niet helemaal terecht was.

Ott Tänak leidt na drie proeven met 6.1 seconden voorsprong op Sébastien Ogier (Citroën C3). en 6.6 tellen voor op Neuville. En laat dat nu net de tijd zijn die Neuville verloor op die tweede proef.

Jari-Matti Latvala volgt nog goed op 13 seconden, maar de rest staat al op zowat een halve minuut met Kris Meeke voorop. Elfyn Evans (Ford Fiesta) is een goede zesde en gaat de Hyundai's van Sébastien Loeb en Andreas Mikkelsen vooraf. De Noor kan de lijn van Argentinië en die puike shakedown dus niet doortrekken.

Mads Ostberg leidt in WRC2 (pro) en houdt voorlopig Kalle Rovanperä af.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 mei 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons