van der Horst

China: Nieuwssprokkels vanuit de paddock

Felipe Massa Williams Martini Racing
Felipe Massa Williams Martini Racing
Een verkeerde afstelling aan de wagen was volgens het team van Frank Williams de oorzaak van de twee lekke achterbanden linksachter op de bolide van Felipe Massa. Dat meldde het Britse Autosport. Vroeg in de ochtendsessie sloeg de Braziliaan zijn eerste band lek in bocht 5. Hierdoor tolde hij half om zijn as en schoof door het grind terug de baan op. Nadat zijn wagen hersteld werd in de pit en hij terug op de piste kwam sloeg zijn achterband wederom lek. Deze keer kon hij de controle over zijn stuur bewaren. Na onderzoek bleek dat het probleem lag bij de remmen die tegen de velgen van de achterbanden schuurden. De remmen waren grotendeels gelijk aan diegenen die gebruikt werden in Bahrein, doch werden er minimale aanpassingen aangebracht. Het probleem is ondertussen verholpen.
Kevin Magnussen - Renault Sport F1 Team
Kevin Magnussen - Renault Sport F1 Team
Ook Kevin Magnussen kende een probleem met zijn linker achterband. Het was niet lang na de problemen van Felipe Massa dat de Renault-rijder in beeld kwam met een kapotte linker achterband. Men dacht onmiddellijk dat er een probleem was met de constructie van de Pirelli-band. De sessie werd gestopt onder een rode vlag-situatie om brokstukken op te kuisen en de omloop te inspecteren. Maar zoals bij Williams was de band niet het probleem. “De ophanging begaf het”, aldus de Renault-rijder. “En toen ik op de grond op en neer botste, raakte de band de vloer van de wagen en dit veroorzaakte dus een scheur.” De Deen kwam in de tweede sessie niet meer in actie omdat het team verkoos om de oorzaak van het heuvel te onderzoeken. Ondertussen zou dit gevonden en opgelost zijn.

Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Aan de media vertelde Fernando Alonso dat hij nog steeds in pijn verkeerd maar dat hij deze wel kan doorstaan dit weekend. Vorige wedstrijd werd Alonso nog succesvol vervangen door onze landgenoot Stoffel Vandoorne, nadat de Spanjaard niet voldoende fit bevonden werd om deel te nemen in Bahrein na zijn crash in Melbourne- waarbij hij een klaplong opliep en enkele ribben brak. De tweevoudige wereldkampioen mocht vandaag de eerste oefensessie aanvatten maar moest nadien nog een extra test ondergaan om na te gaan of hij verder mocht rijden dit weekend. Hij slaagde voor de test en was vandaag zelfs sneller dan teamgenoot Jenson Button. Vandoorne zal dus dit weekend vanop de zijlijn moeten toekijken.

Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari
Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen was vandaag met zijn Ferrari F16-H de snelste op het parcours, net voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel. De Fin zei achteraf aan het Engelse Sky Sports F1 dat het voor hem echter geen ideale sessie was. “Het was geen gemakkelijke dag. Misschien komt dit door de wind ofzo”, aldus Iceman. “Met de super-softs ging het wel een beetje beter maar het was verre van ideaal.” De vrijdagsessies worden gebruikt om data te verzamelen en uit te pluizen wat niet werkt en wel werkt. “Ik gebruikte enkel de medium banden in de ochtend en het voelde niet heel goed aan. Zelfs de softs waren niet echt goed, maar de super-softs waren het best. Maar het is nu echter nog te vroeg om er iets over te zeggen”, besloot de wereldkampioen van 2007.

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Nico Rosberg is optimistisch over de start van zijn weekend. Doch houdt de WK-leider een oogje in het zeil bij een sterk Scuderia Ferrari. In de ochtend waren het beide Mercedes-rijders die het pak aanvoerden. “Het deed deugd om terug in de wagen te springen vandaag”, aldus de zoon van voormalig wereldkampioen Keke Rosberg.  “We hadden een goede start maar de eerste sessie werd onderbroken door een rode vlag, maar het lukte ons nog om verscheidene zaken uit te proberen.”  Maar in de namiddag was het het Steigerend Paard dat de Zilverpijlen achter zich liet, met Kimi Räikkönen op kop. “Het ziet ernaar uit dat we snel zijn”, zei de Duitse Monegask. “Maar in de namiddag zagen we dat Ferrari ook heel snel is. Dus we moeten zeker voor hen uitkijken en ons huiswerk goed doen vanavond.”

Foto's: Georges De Coster




  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons