van der Horst

China: Nog meer nieuwssprokkels vanuit de paddock

Fernando Alonso
Fernando Alonso
McLaren-Honda heeft laten verstaan dat het open staat om Fernando Alonso's contract met het team te verlengen. Dat zei teambaas Eric Boullier aan het Spaanse sportdagblad Marca in Shanghai. “Als hij voor ons zo verder blijft werken en blijft rijden, dan willen wij graag dat hij bij ons blijft”, aldus de Fransman. “Het is een moeilijke maand geweest voor Fernando maar hij gedroeg zich als een gemotiveerde rijder wiens ambitie het was om zo snel mogelijk terug in de wagen te kruipen.” Eerder liet de McLaren-topman al verstaan dat Stoffel Vandoorne, die de Spanjaard in Bahrein succesvol verving, niets meer hoeft te bewijzen. Volgens F1-journalist Daniel Johnson van de Telegraph zou Jenson Button nog minstens een jaar langer in de Formule 1 blijven, wat zijn achttiende seizoen zou inluiden. In 2000 maakte de Brit zijn debuut bij het stal van Frank Williams en hij zou in 2017 zijn terugkeer maken naar het team waar het allemaal voor hem begon. Dit zou de deur openen voor onze talentvolle landgenoot. Doch wachten we best af op een officiële mededeling.
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Contractbesprekingen, of eerder silly season perikelen, lijken vroeg van start te zijn gegaan dit seizoen want ook Nico Rosberg zou op koers zijn om een nieuw contract binnen te slepen bij zijn renstal Mercedes AMG. F1-correspondent Daniel Johnson van de Britse Telegraph meldde dit. “De kleine lettertjes in zijn contract moeten nog in orde gemaakt worden”, aldus Johnson.”Het is echter nog maar een formaliteit.” Verder liet hij verstaan dat er nog volop onderhandelingen worden gevoerd over Rosberg's salaris. Of dit bedrag in de buurt komt van teamgenoot Hamilton's 30 miljoen euro per jaar is twijfelachtig. Enkel aanhoudende onderhandelingen over diens loon zou het tekenen van een contract uitstellen. Teambaas Toto Wolff zei in China dat hij heel tevreden is over de huidige WK-leider. “Hij bevindt zich in een goede plaats”, aldus de Oostenrijker. “De Nico die ik vandaag voor me zie is zich verder aan het ontwikkelen, als persoon en als racepiloot. En hij leert bij,”

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Kimi Räikkönen gaf toe dat het Steigerend Paard een unieke kans heeft laten liggen om op de eerste rij van de startgrid te staan. Geen van beide Ferrari-rijders wist een perfecte ronde af te leggen in China. Nochtans was de Fin, en zijn teamgenoot Sebastian Vettel, degenen die het ritme dicteerden in Q1 en Q2 met elk om de beurt op plaats 1. Maar een fout in de laatste haarspeldbocht zorgde ervoor dat de Iceman zijn provisionele pole positie niet kon behouden. “Ook in de vorige ronde ging ik te diep in die bocht”, legde de wereldkampioen van 2007 uit aan de media. “Bij mijn laatste ronde was ik sneller maar ik ging te ver in de haarspeld en verloor hierdoor tijd.” Ook Vettel maakte in zijn enige snelle ronde in Q3 een fout in dezelfde bocht en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. “Ik verdiende het niet om in de top drie te eindigen vandaag”, aldus de viervoudige wereldkampioen. “Het is hoe het is en we kunnen er niets aan veranderen. Maar ik denk dat het morgen wel beter zal gaan. Hopelijk maken we een even goede start zoals in Melbourne.”

Max Verstappen Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen Scuderia Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. was vandaag sneller dan zijn Toro Rosso teamgenoot Max Verstappen en start morgen de Grote Prijs van China op een achtste plaats. “Het was een goede kwalificatie”, aldus Chili Sainz aan Ted Kravitz van Sky Sports F1. “Maar de punten worden morgen pas gegeven.” De jonge Max was op het Shanghai International Circuit ruim twee tienden trager dan zijn Spaanse teamcollega. Op zijn webpagina zei de Nederlandse Genkenaar dat hij niet ontevreden is met zijn negende startplaats. “Je hoopt natuurlijk altijd op een beter resultaat. We zijn blij dat we de top tien weer hebben gehaald, dat is altijd belangrijk, en vanaf hier zie ik wel de mogelijkheden voor een beter resultaat tijdens de race”, aldus Verstappen. “Veel zal afhangen van de strategie en ik kijk uit naar een interessante race.”

Ricciardo - Rosberg - Räikkönen
Ricciardo - Rosberg - Räikkönen
Daniel Ricciardo was een verrast man na afloop van de kwalificatie in China waarbij hij met zijn Red Bull de tweede startplaats bemachtigde, net achter Nico Rosberg en voor Kimi Räikkönen. “Ik zal niet zeggen dat ik het had verwacht hier te staan als het nat was geweest, maar door het feit dat ik hier nu sta lijkt het wel alsof het een natte kwalificatie is geweest”, aldus de breedlachende Australiër aan het Engelse Sky Sports F1. “Dus om op de eerste rij te staan na een droge kwalificatie is gewoon geweldig. Ik ben zeer tevreden.” Ook Red Bull Racing teambaas Christian Horner is opgetogen met de puike prestatie van zijn rijder. “Waar in hemelsnaam kwam dit vandaan?”, vroeg Horner zich af. “Ik ben vrij verrast want zich hier op de eerste te startrij kwalificeren is een ongelooflijke prestatie. Hij ging sneller, sneller en nog eens sneller. En alle puzzelstukken vielen in elkaar. De wind maakte het laatste gedeelte van Q3 een beetje hachelijk maar hij sloeg gewoon de nagel op de kop.”


Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography

 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons