van der Horst

China: Hamilton bovenaan in VT1

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft vrijdagmorgen de beste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de GP van China. De Brit die een ronde reed in 1:33.999 was daarmee dik drie tiende seconde sneller dan Kimi Räikkönen (Ferrari). De Fin maakte nochtans gebruik van ultra soft banden terwijl Hamilton koos voor soft banden en ook nog eens rond zijn as ging.
Valteri Bottas (Mercedes)
Valteri Bottas (Mercedes)
De derde tijd ging naar Valteri Bottas (Mercedes) die de twee Red Bull’s van Daniel Ricciardo en Max Verstappen vooraf ging. Vorige week nog winnaar van de GP van Bahrein, deze keer moest Sebastian Vettel zich tevreden stellen met de zesde tijd. Een mooie prestatie was er weer voor Kevin Magnussen die de zevende tijd reed en daarmee de huidige vorm van de Haas F1-bolides bevestigde. Romain Grosjean deed met een negende tijd niet veel onder voor zijn teammaat. Tussen beide Haas-wagens nestelde zich Carlos Sainz (Renault) op een achtste plaats. Nico Hülkenberg in de tweede Renault maakte de top tien vol.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne (McLaren) kwam niet verder dan de achttiende tijd en liet enkel Marcus Ericsson (Sauber) en Lance Stroll (Williams) achter zich. Met een twaalfde tijd achter Pierre Gasly (Toro Rosso) deed Fernando Alonso beter. De Force India’s van Sergio Pérez en Esteban Ocon schitterden niet echt en bleven steken op respectievelijk een dertiende en veertiende tijd. Sergey Sirotkin (Williams) haalde nog net de top vijftien.

Foto: Georges De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons